Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Honda S2000 2017: Επιστρέφει και με εκλεκτή -sportscar- παρέα

Honda S2000 2017: Επιστρέφει και με εκλεκτή -sportscar- παρέα

Το κοντινό μέλλον των Ιαπώνων περιλαμβάνει την επιστροφή του S2000 το οποίο και θα αποτελέσει το μεσαίο από τα συνολικά τρία sportscars που ετοιμάζει η Honda για την γκάμα της.

Η Honda ετοιμάζεται να δώσει μια δυναμικότερη χροιά στην γκάμα της προετοιμάζοντας, τρία sportscar τα οποία θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και μεταξύ των οποίων, θα βρεθεί και ο διάδοχος του S2000.

Αντίθετα με το αρχετυπικό, roadster S2000, η νέα εκδοχή του μοντέλου θα είναι coupe διατηρώντας, ωστόσο, πάντα τα χαρακτηριστικά του κεντρομήχανου sportscar.

Χαμηλότερα στην γκάμα, κάτω από το S2000, θα βρεθεί ένα μικρότερο, αλλά αντίστοιχου προσανατολισμού sportscar, το S660, το οποίο θα εφοδιάζεται με τρικύλινδρο turbo κινητήρα, ενώ στην κορυφή της γκάμας, θα τοποθετηθεί το υβριδικό NSX το οποίο και θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Honda από πλευράς επιδόσεων.

Ήδη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες και οι συναντήσεις έχουν ξεκινήσει στο κέντρο έρευνα και εξέλιξης της Honda στο Tochigi της Ιαπωνίας προκειμένου να προχωρήσει το project για την παραπάνω τριπλέτα μοντέλων η οποία θα δώσει στους Ιάπωνες και τον τίτλο της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει στο «δυναμικό» της τρία sportscars.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, τόσο το NSX όσο και το S660 δεν αναμένεται να απομακρυνθούν πολύ από τα αντίστοιχα πρωτότυπα μέσω των οποίων έχουν συστηθεί, υιοθετώντας μια δυναμική σχεδίαση, που θα τους δίνει ένα σαφώς ξεχωριστό χαρακτήρα σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Honda.

Την ίδια λογική αναμένεται να ακολουθήσει και το Honda S2000 με την αισθητική του που θα είναι δηλωτική των επιδόσεων και της ιστορίας του.

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για το S2000 θα πρέπει να περιμένουμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo κινητήρα των 350 ίππων που θα εξοπλίσει τη νέα γενιά του Honda Civic Type R.

O παραπάνω κινητήρας αναμένεται να συνδυαστεί και με υβριδική τεχνολογία προέλευσης F1 και χάρη στην μελλοντική εμπλοκή της Honda στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό, αναμένεται να δίνει τη δυνατότητα στο S2000 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα, ενώ θα απαιτεί περίπου 5,8 λίτρα καυσίμου/100 χλμ.

Τις προδιαγραφές του νέου sportscar της Honda αναμένεται να συμπληρώσει ένα σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα αποτελέσει μια απλοποιημένη εκδοχή του αντίστοιχου υβριδικού συστήματος που θα αξιοποιηθεί από το NSX.

Σε ό,τι αφορά το λανσάρισμα, το Honda S2000 αναμένεται να είναι το τελευταίο της sport τριπλέτας και να διατεθεί το 2017. Το πρώτο θα είναι το NSX το οποίο αναμένεται να δώσει το στίγμα του το πρώτο εξάμηνο του 2015 ενώ, λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το μικρό της παρέας, το S660.

Το τελευταίο, στην ευρωπαϊκή του εκδοχή αναμένεται να εξοπλίζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου ο οποίος θα του εξασφαλίσει το κάτι παραπάνω σε σχέση με το 600 κ.εκ. κινητήρα των περίπου 65 ίππων με το οποίο θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία.

Σε ό,τι αφορά το κορυφαίο NSX, εκεί αναμένεται ένα υβριδικό σύνολο το οποίο θα συνδυάζει ένα V6 με τρία ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδοντας συνολικά πάνω από 400 ίππους και εξασφαλίζοντας στο κορυφαίο coupe των Ιαπώνων και τετρακίνηση.

Auto Express

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024