Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW Type 2 Camper: Σε κοινή τροχιά με το Beetle η επιστροφή του θρυλικού van

VW Type 2 Camper: Σε κοινή τροχιά με το Beetle η επιστροφή του θρυλικού van

Το βανάκι της VW που έγινε συνώνυμο με την ανεμελιά των Sixties και τα παιδιά των λουλουδιών θα επιστρέψει στην γκάμα της φίρμας, αυτή τη φορά ως μέλος μιας –εξαιρετικά διευρυμένης- γκάμας του Βeetle.

Η VW ετοιμάζεται να επαναφέρει το θρυλικό van της το οποίο, όμως, αυτή τη φορά, θα αποτελεί μέρος της γκάμας του νέου Beetle. Aυτό, με τη σειρά του, θα διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα από ποτέ, περιλαμβάνοντας πολύ περισσότερα μοντέλα, καθώς οι Γερμανοί φέρονται να επιχειρούν κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε η Fiat με το 500.

Έτσι, το νέο Beetle το οποίο τώρα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα του Golf έκτης γενιάς και που, στην νέα έκφανσή του, θα βασίζεται στην πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου MQB, θα περιλαμβάνει στην γκάμα του, εκτός από τη νέα έκφραση του Τ2 Camper, μια έκδοση επιδόσεων, αλλά και ένα crossover.

Σε ό,τι αφορά την πιο παράδοξη προσθήκη της γκάμας του Beetle, το βανάκι που έγινε συνώνυμο με τα παιδιά των λουλουδιών, αναμένεται να αντλήσει τις αισθητικές επιρροές του από το πρωτότυπο Bulli το οποίο η VW παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το 2011.

Μπορεί βέβαια στην ελβετική έκθεση το Bulli Concept να είχε συνδεθεί με το VW up! και την ηλεκτροκίνητη πρωτότυπη εκδοχή του αστικού μοντέλου, διαθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η VW θεώρησε πιο λογική την επαναφορά του θρυλικού van της ως μέλος της γκάμας του Beetle.

Εξάλλου, μπορεί το Beetle και το T2 Camper να είναι εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα με αντίθετο προσανατολισμό και χρήση, ωστόσο, έχουν έναν πολύ ισχυρό κοινό παρονομαστή, τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει στην ιστορία της VW και την αίσθηση που δίνουν ως μοντέλα με ρίζες σε ένα απώτερο παρελθόν.

Όπως, λοιπόν, εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, το θρυλικό van της VW θα επανέλθει με ρετρό αισθητική εμπνευσμένη από τα Sixties που να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό ρετρό, αλλά φυσικά, με νέα τεχνολογία. Έτσι, την γκάμα κινητήρων του αναμένεται να απαρτίσουν τρικύλινδροι του 1,0 λίτρου, ενώ στις διαθέσιμες επιλογές θα συγκαταλέγεται και τετρακίνηση.

Η μόνη ένσταση που θα μπορούσε να είχε κάποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας μιας και η αναβίωση του θρυλικού van δεν αναμένεται πριν το 2019 καθώς, πρώτα, πρέπει να προηγηθεί η νέα γενιά του Beetle η οποία θα είναι σαφώς πολυπληθέστερη από ποτέ.

Αναλυτικότερα ως προς τις άλλες προσθήκες που θα αποτελούν μέρος της γκάμας του νέου σκαθαριού, αρχικά αναμένεται μια sport εκδοχή του Beetle η οποία θα μιμηθεί τα στοιχεία του e-Bugster Concept που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Detroit το 2012 και η οποία θα αξιοποιήσει ό,τι ισχυρότερο έχει να επιδείξει η VW σε κινητήρες, ανάλογο του δίλιτρου των 300 ίππων που εφοδιάζει το Golf R σε συνδυασμό με τετρακίνηση.

Η δεύτερη νέα προσθήκη στην γκάμα του Beetle θα είναι μια crossover έκδοση, στα χνάρια του Dune Concept που η VW παρουσίασε στην έκθεση του Detroit φέτος τον Ιανουάριο και η οποία θα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, SUV αισθητική με προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και, κατ’ επιλογή, τετρακίνηση.

Εκτός από τα διαφορετικού προσανατολισμού και τύπου, αμαξώματα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο Beetle θα περιλαμβάνει στην γκάμα του και υβριδικές εκδόσεις εκτός από τις συμβατικές που, με τη σειρά τους, θα ξεκινούν από τρικύλινδρους κινητήρες του 1,0 λίτρου.

Auto Express

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024