Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Renault Megane RS 275 Trophy 2014: Για το τρόπαιο του... Nurburgring

Renault Megane RS 275 Trophy 2014: Για το τρόπαιο του… Nurburgring

Οι Γάλλοι παρουσιάζουν μια αναβαθμισμένη έκδοση του Megane RS Trophy με ισχύ 275 ίππων η οποία διεκδικήσει το ρεκόρ ταχύτερου χρόνου στο Nurburgring στην κατηγορία των εμπροσθοκίνητων αυτοκινήτων.


Πιστή στην υπόσχεσή της η γαλλική φίρμα αποκάλυψε την περιορισμένη έκδοση του Megane η οποία προσδοκά να καταρρίψει το πρόσφατο ρεκόρ του Seat Leon Cupra 280 ως το εμπροσθοκίνητο με τον ταχύτερο χρόνο στο Nurburgring.

Έτσι, το Renault Megane Trophy 275 εξελίχθηκε στο πλαίσιο του project Under8 το οποίο, πολύ απλά, υποδηλώνει την προσδοκία για χρόνο κάτω από οχτώ δευτερόλεπτα στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης.

Για την ακρίβεια το νέο Megane Trophy 275 θα πρέπει να σημειώσει χρόνο κάτω από τα επτά λεπτά και 58,4 δευτερόλεπτα που κατέγραψε το Seat Leon Cupra 280, κλέβοντας τον τίτλο του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου του Nurburgring από τους Γάλλους, οι οποίοι κατείχαν τα δύο προηγούμενα αντίστοιχα ρεκόρ με το Megane RS R26 και το Megane RS Trophy.

Στη διεκδίκηση του στέμματος του Ring το Megane RS Trophy 275 θα έχει στη διάθεσή του 10 επιπλέον ίππους φτάνοντας συνολικά τους 275, ενώ τις προδιαγραφές του δίλιτρου turbo κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται συμπληρώνει η τιμή ροπής 360 Nm.

Την αύξηση ισχύος του κινητήρα συμπληρώνει το νέο σύστημα εξαγωγής Akrapovic, από τιτάνιο το οποίο είναι ελαφρύτερο, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα επιθετικότερο ήχο.

Τις προδιαγραφές συμπληρώνει το αναβαθμισμένο πλαίσιο Cup το οποίο συνδυάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και, προαιρετικά, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins Road & Track και ελατήρια από ατσάλι όπως αυτά του αγωνιστικού Megane N4.

Όσοι αναζητήσουν την ειδική αυτή έκδοση θα μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 τα οποία σχεδιάστηκαν ειδικά για το Megane RS Trophy 275.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα αισθητικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, εκτός από το κίτρινο χρώμα με τα λογότυπα της έκδοσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για μαύρες ζάντες 19 ιντσών Speedline Turini. Στο εσωτερικό, στις επενδύσεις κυριαρχεί το δέρμα και τα Recaro sport καθίσματα με τις χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές ενώ στις λεπτομέρειες ξεχωρίζει το επίσης δερμάτινο τιμόνι και οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο το οποίο επεκτείνεται στα πεντάλ και στον επιλογέα ταχυτήτων.

auto.in.gr

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024