Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A3 clubsport quattro concept: Σκληρό ροκ... 525 ίππων

Audi A3 clubsport quattro concept: Σκληρό ροκ… 525 ίππων

Η Audi αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο για τη «γιορτή της VW», το φεστιβάλ του Worthersee, το οποίο αποτελεί μια πιο σκληροπυρηνική, από κάθε άποψη εκδοχή του S3 Sedan με πρωταγωνιστή ένα πεντακύλινδρο TFSI με ισχύ 525 ίππων.


Εν όψει του φεστιβάλ του Worthersee μια αυτοκινητιστική γιορτή όπου την τιμητική τους έχουν οι σκληροπυρηνικές εκδόσεις και τα αυτοκίνητα του ομίλου VW, η Audi αποκάλυψε πρωτότυπη αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή του A3.

Παίρνοντας ως αφετηρία το S3 Sedan, η Audi αντικατέστησε το δίλιτρο TFSI των 300 ίππων με τον οποίο εξοπλίζεται το μοντέλο, με τον βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων που συναντάμε στο RS Q3.

Όπως είναι γνωστό, ο πεντακύλινδρος TFSΙ των 2,5 λίτρων, αποδίδει στην περίπτωση του γερμανικού SUV 310 ίππους.

Αν και διόλου μικρό, το παραπάνω μέγεθος φαίνεται δεν αρκούσε στα μάτια της Audi για το A3 clubsport quattro concept, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο μοντέλο, με αποτέλεσμα, οι μηχανικοί της φίρμας με την συνδρομή ενός μεγαλύτερου turbo και ενός νέου intercooler να αυξήσουν την ισχύ του στους 525 ίππους και τη ροπή, από τα 420 Nm, στα 600 Nm.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την Audi, ότι το βάρους 1.527 κιλών πρωτότυπο concept μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

Όπως επίσης, μαρτυρά και το όνομά του, τις προδιαγραφές του συμπληρώνει το σύστημα τετρακίνησης της Audi, quattro, το οποίο συνεργάζεται με το επτά σχέσεων κιβώτιο S tronic και συνδυάζεται με λειτουργία launch control.

Σε σχέση με το S3 Sedan στο οποίο βασίζεται, το A3 clubsport quattro concept διαθέτει και μια διαφορετική, δυναμικότερη ρύθμιση ανάρτησης η οποία μειώνει και την απόστασή από το έδαφος κατά ένα εκατοστό.

Πίσω από τους τροχούς των 21 ιντσών με ελαστικά 275/25 κρύβονται carbon κεραμικά δισκόφρενα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι τα αεροδυναμικά στοιχεία, όπως το splitter μπροστά, η αεροτομή πίσω τα κατώτερα πλευρικά τμήματα, αλλά και οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

Στην, κατά τα άλλα, γνώριμη σιλουέτα του S3 Sedan ξεχωρίζουν επίσης τα νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα των Γερμανών, Matrix Led, που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο ανανεωμένο Audi A8.

Το εσωτερικό διατηρεί την οικεία του διάταξη, διαθέτοντας ωστόσο bucket καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων στήριξης, ενώ, ο χώρος του πορτ μπαγκάζ είναι ειδικά διαμορφωμένος προκειμένου να υποδεχτεί δύο κράνη.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτζώκας ενόψει Final Four: «Να σταθούμε πιο τυχεροί από τα δύο προηγούμενα» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για το επικείμενο Final Four.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024