Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Renault Kwid 2016: Το νέο μικρό-τερο SUV των Γάλλων

Renault Kwid 2016: Το νέο μικρό-τερο SUV των Γάλλων

Ένα μικρότερο SUV πόλης ετοιμάζουν οι Γάλλοι με αφετηρία το "ινδικό" πρωτότυπο Κwid και κινητήρες από το Twingo.


Με δεδομένη τη δημοτικότητα της SUV κατηγορίας, η Renault φέρεται να ετοιμάζει ένα νέο, ακόμα μικρότερο μοντέλο του είδους, παίρνοντας ως αφετηρία το Kwid Concept.

To Kwid παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Νέου Δελχί νωρίτερα μέσα στη χρονιά και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για την, ήδη δηλωμένη, επιθυμία της Remault για ένα SUV μικρότερο από το ήδη γνωστό Captur που βασίζεται στο Clio.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν το Kwid ως έκδοση παραγωγής, αν και το μήκος του στην πρωτότυπη εκδοχή δεν ξεπερνούσε τα 3,6 μέτρα, στην τελική του μορφή αναμένεται να φτάσει κοντά στα 4,0 μ. Παρά την αύξηση, το μέγεθος του, θα του εξασφαλίζει την απαιτούμενη απόσταση από το Captur το οποίο φτάνει τα 4,12 μ. σε μήκος.

Επίσης, με δεδομένη την πολιτική που ακολούθησαν οι Γάλλοι με το Captur, έτσι και το Kwid αναμένεται να διατηρήσει την ίδια ονομασία και ως έκδοση παραγωγής.

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει αρκετά στην περίπτωση του Kwid, είναι η σχεδίασή του η οποία θα ακολουθήσει πολύ πιο προσγειωμένα μονοπάτια σε σχέση με το concept car της ινδικής έκθεσης.

Έτσι, το Kwid θα υπακούσει στην τελευταία εξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικά της Renault όπως εμφανίστηκε στα Clio και Twingo, αλλά διατηρώντας πάντα εκείνα τα στοιχεία που θα του δώσουν την υπόσταση ενός SUV πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι στην εικόνα του θα κυριαρχήσουν οι μυώδεις γραμμές που αναζητούν οι αγοραστές του είδους, σε συνδυασμό με προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Την εικόνα του αναμένεται να συμπληρώσει μια σειρά πλούσιων επιλογών εξατομίκευσης που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να φέρουν το αστικό SUV στα αισθητικά τους μέτρα.

Παράλληλα με τα σχεδιαστικά στοιχεία που θα κληθούν να παραπέμψουν σε ένα αυθεντικό «οff-roader», την αστική υπόσταση του μικρού SUV, εκτός από το περιορισμένο μέγεθος αναμένεται να στηρίξουν οι κινητήρες του Renault Twingo.

Αυτό μεταφράζεται σε τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης των 999 κ.εκ. και των 898 κ.εκ, έναν ατμοσφαιρικό και έναν turbo, με απόδοση 70 και 90 ίππους αντίστοιχα οι οποίοι χάρη στον μικρό κυβισμό τους και συνδυαστικά με την παρουσία stop/start, αναμένεται να δώσουν στο Kwid τα απαραίτητα μεγέθη σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης καυσίμου για να ριχτεί στην αστική αρένα.

Auto Express

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024