Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Jaguar XE 2015: Το κρυφτό της μικρής τετράθυρης

Jaguar XE 2015: Το κρυφτό της μικρής τετράθυρης «γάτας»

Η νέα μικρότερη τετράθυρη πρόταση της Jaguar ξεκίνησε να συμπληρώνει το παζλ που θα συνθέσει την προσωπικότητα της ως ενός μεσαίου premium sedan με περιορισμένες –για τις συνήθειες της φίρμας- διαστάσεις και υψηλές βλέψεις.

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε μια νέα εικόνα της νέας τετράθυρης πρότασής της η οποία, παρά το γεγονός ότι το καλύπτεται πίσω από καμουφλάζ που μιμείται ένα αυτοκίνητο σε πρώιμο στάδιο κατασκευής, δίνει μια σαφή εικόνα για τη σιλουέτα του μοντέλου.

Με μια πρώτη ματιά στο μπροστινό τμήμα και κρίνοντας από το σχήμα της γρίλιας και των εισαγωγών αέρα, η νέα μικρή Jaguar παραπέμπει αισθητικά στην όψη της μεγαλύτερης XF, ενώ στα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη σιλουέτα της, συγκαταλέγονται οι διογκωμένοι θόλοι και το έντονο τόξο της οροφής.

Πέρα από τα οπτικά συμπεράσματα που αφορούν τη σχεδίαση, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της φίρμας, η ΧΕ θα είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας με monocoque πλαίσιο αλουμινίου καθώς θα αξιοποιήσει την νέα αρχιτεκτονική που η Jaguar παρουσίασε με το πρωτότυπο C-X17.

Νέας γενιάς θα είναι και οι κινητήρες της ΧΕ με την γκάμα να απαρτίζεται από δίλιτρα τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου.

Όπως χαρακτηριστικά έχει ανακοινώσει η Jaguar, η γκάμα των εκδόσεων της θα καλύπτει όλο το φάσμα απαιτήσεων καθώς θα περιλαμβάνει μια αποδοτική έκδοση με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γρ./χλμ. ενώ, η κορυφαία έκδοση θα έχει μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Την τελευταία αναμένεται θα εξοπλίσει ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 3,0 λίτρων με ισχύ που μπορεί να φτάσει έως και τους 380 ίππους.

Επιπλέον, αν και αρχικά το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί ως τετράθυρο, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις αμαξώματος συμπεριλαμβανομένων coupe και station wagon προσφέροντας μια πλήρη γκάμα επιλογών.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024