Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Yeti Extreme Concept: Ενισχυμένη δόση περιπέτειας

Skoda Yeti Extreme Concept: Ενισχυμένη δόση περιπέτειας

H Skoda επιφυλάσσει για το φεστιβάλ του Worthersee που πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου στην Αυστρία μια ενισχυμένη και περιπετειώδη, από κάθε άποψη, πρωτότυπη εκδοχή του μικρότερου SUV της.


Η τσεχική φίρμα αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία του Yeti Extreme Concept το οποίο παρουσιάζει στο φεστιβάλ του Worthersee ή -αν προτιμάτε- στη γιορτή των… ενισχυμένων εκδόσεων με προέλευση τον όμιλο VW.

H Skoda περιγράφει το Yeti Extreme ως ένα «…compact SUV με rally φιλοδοξίες», χαρακτηρισμός που αποτυπώνεται στην ενισχυμένη εμφάνιση του μοντέλoυ με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους διογκωμένους θόλους και τα χωμάτινα ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών.

Ενδεικτικές των αισθητικών προθέσεων είναι οι ανασχεδιασμένες προστατευτικές ποδιές, αλλά και οι φλούο αποχρώσεις σε οροφή, ζάντες και λεπτομέρειες που δημιουργούν μια κραυγαλέα αντίθεση με το γκρι του αμαξώματος και τα φιμέ τζάμια.

Την εικόνα συμπληρώνουν στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα και οι εξαγωνικές απολήξεις της εξάτμισης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης και παράλληλα τη δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος.

Κάτω από το καπό του σκληροπυρηνικού πρωτότυπου φιλοξενείται ένας τετρακύλινδρος TSI κινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 150 ίππων και 250 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων, που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 9,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 190 χλμ./ώρα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω από τους τροχούς, κρύβεται ένα ενισχυμένο σύστημα πέδησης το οποίο έχει προέλθει από την Octavia RS.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα τέσσερα Recaro καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων, οι επενδύσεις των θυρών από ανθρακονήματα σε συνδυασμό με άλλες… περιπετειώδεις λεπτομέρειες όπως το ενσωματωμένο θερμός, η εξολοκλήρου επένδυση του πατώματος από αλουμίνιο αλλά και το σετ από «ράγες» στο πορτ μπαγκάζ που θα βοηθήσουν το Yeti Extreme να «ξελασπώσει» αν κολλήσει.

auto.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024