Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MINI Hatchback 5d 2015: ΜΙΝΙ το οικογενειακό

MINI Hatchback 5d 2015: ΜΙΝΙ το οικογενειακό

Με δύο επιπλέον πόρτες και μήκος που αγγίζει τα τέσσερα μέτρα, το MINI Hatchback απευθύνεται σε εκείνους που αποζητούν την πρακτικότητα που είναι ικανό να προσφέρει ένα μεγαλύτερων διαστάσεων πεντάθυρο αμάξωμα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα MINI υιοθετεί τις αναλογίες ενός παραδοσιακού πεντάθυρου hatchback ή φλερτάρει με το μήκος των τεσσάρων μέτρων. Το γνωστό σε όλους Countryman έκανε την αρχή, αποδεικνύοντας ότι ένα MINI μπορεί να προσφέρει λύσεις ικανές να ανταποκριθούν στις μεταφορικές απαιτήσεις μιας οικογένειας.

Μετά το Countryman, ήρθε και η σειρά της τρίτης κατά σειρά γενιά του ΜΙΝΙ Hatchback να υιοθετήσει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός συμβατικού, πεντάθυρου αμαξώματος.

Πέρα από την προσθήκη των δύο θυρών, το πεντάθυρο MINI Hatchback αύξησε και μάλιστα αισθητά τις διαστάσεις του. Το μεταξόνιο «κέρδισε» 7,2 εκατοστά, το συνολικό μήκος 16,1 εκατοστά, ενώ ψηλότερα κατά 1,1 εκατοστά «στέκεται» πλέον και η οροφή του αμαξώματος.

Με αφετηρία τη μεγέθυνση των εξωτερικών διαστάσεών του, το πεντάθυρο MINI Hatcback υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Για του λόγου το αληθές, ο όγκος του διαμερίσματος αποσκευών έφτασε από τα 211 στα 278 λίτρα, την ίδια στιγμή που ο χώρος για τα κάτω άκρα των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 7,2 εκατοστά.

Κατά τ’ άλλα, τόσο τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά όσο και τα μηχανικά μέρη του MINI Hatchback 5d προέρχονται από την τρίθυρη έκδοση του αυτοκινήτου. Έτσι, λοιπόν, αφετηρία για την βενζινοκίνητη γκάμα του αποτελεί ο τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων και απόδοσης 136 ίππων.

Στην ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, έκδοση Cooper S, τους 192 ίππους και τα 280 Nm ροπής προσφέρει ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης, ενώ περνώντας στους κινητήρες diesel καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στο τρικύλινδρο σύνολο των 1,5 λίτρων (Cooper D) με τους 116 ίππους και στο μοτέρ των 1.995 κ.εκ. (Cooper SD) των 170 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024