Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLS 2015: Με νέο... βλέμμα στο μέλλον

Mercedes-Benz CLS 2015: Με νέο… βλέμμα στο μέλλον

Το μοντέλο της γερμανικής φίρμας που δημιούργησε σχολή ως τετράθυρο coupe και ως πρακτικό Shooting Brake ανανεώνεται, συμπεριλαμβάνοντας στον εξοπλισμό του, μεταξύ άλλων, αυτορυθμιζόμενους κεντρικούς προβολείς τεχνολογίες LED, νέες εκδόσεις κινητήρα που εξασφαλίζουν σε όλη την γκάμα συμφωνία με τις προδιαγραφές Euro 6.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τις πλήρεις προδιαγραφές της ανανεωμένης CLS η οποία, εκτός από ορισμένα ανασχεδιασμένα της στοιχεία, αποκτά ενεργά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας αιχμής ενώ, πλέον, όλοι οι κινητήρες της συμβαδίζουν με προδιαγραφές Euro 6.

Στις σημαντικότερες αλλαγές της ανανέωσης του γερμανικού μοντέλου συγκαταλέγεται η ένταξη των φωτιστικών σώματων Multibeam LED τα οποία αποτελούνται από 24 ανεξάρτητα LED τα οποία, χάρη σε μια κάμερα και τέσσερις μονάδες ελέγχου με αισθητήρες, μεταβάλλουν την κατεύθυνση και την φωτεινότητά τους αναλόγως με τις συνθήκες, έως και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο, εστιάζοντας τη δέσμη φωτός εκεί όπου απαιτείται και, προσφέροντας, κατ΄επέκταση, καλύτερη ορατότητα.

Aναλυτικότερα, το σύστημα ελέγχου των κεντρικών φωτιστικών σωμάτων μπορεί να ανιχνεύσει τα αυτοκίνητα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα, ρυθμίζοντας αυτομάτως τη δέσμη φωτός ώστε να μην τυφλώνει τους διερχόμενους οδηγούς.

Επιπλέον, μπορεί να ρυθμίσει καταλλήλως την κατεύθυνση της δέσμης φωτός, όταν ακολουθούν στροφές, σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης και να διοχετεύσει το φως αναλόγως όταν η πορεία του αυτοκινήτου είναι κυκλική, όπως παραδείγματος χάρη σε πλατείες.

Στις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα της CLS έχει προστεθεί η 220 BlueTEC η οποία εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο diesel κινητήρα 2,1 λίτρων απόδοσης 170 ίππων και 400 Nm ροπής. Ο ίδιος κινητήρας σε εκδοχή ισχύος 204 ίππων και 500 Nm ροπής εξοπλίζει και την CLS 250 ΒlueTEC, ενώ την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση CLS 350 BlueTEC, εφοδιάζει ένας V6 3,0 λίτρων με 258 ίππους και 620 Nm ροπής.

Στις εκδόσεις βενζίνης, την μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση 350 CGI αντικαθιστά η νέα έκδοση κινητήρα CLS 400 η οποία, χάρη στον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3,5 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται αποδίδει 26 ίππους και 110 Nm ροπής επιπλέον, φτάνοντας συνολικά την απόδοση των 333 ίππων και των 480 Nm ροπής.

Τη σκυτάλη στην βενζινοκίνητη γκάμα παίρνει η έκδοση CLS 500 με ισχύ 408 ίππων και 600 Nm ροπής, ενώ την κορυφαία CLS 63 AMG έκδοση των τετράθυρων και Shooting Brake εκδοχών αμαξώματος του μοντέλου εξακολουθεί να εξοπλίζει ο γνωστός διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5,5 λίτρων.

Ο πανίσχυρος κινητήρας με την υπογραφή της AMG αποδίδει 557 ίππους και 720 Nm ροπής στην περίπτωση της “απλής” ΑΜG έκδοσης και 585 ίππους και 800 Nm ροπής στην περίπτωση επιλογής της κορυφαίας S έκδοσης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν τις εκδόσεις CLS 220 ΒlueTEC, CLS 250 ΒlueTEC, CLS 350 BlueTEC ή CLS 500 θα μπορούν να τις συνδυάσουν με το νέο εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της Mercedes-Benz, 9G-Tronic το οποίο υπόσχεται καλύτερα μεγέθη σε επίπεδο κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και περισσότερη ευελιξία και άνεση.

Την ανανέωση της CLS συμπληρώνουν ορισμένες αισθητικές αλλαγές οι οποίες εστιάζονται στον ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα ο οποίος πλαισιώνεται από μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα ενώ την ανανεωμένη όψη της CLS συμπληρώνει το ελαφρώς διαφοροποιημένο μοτίβο της γρίλιας.

Στο πίσω τμήμα, τα φωτιστικά σώματα είναι πιο σκούρα, ενώ στις αλλαγές του θαλάμου επιβατών κυριαρχεί η νέα έγχρωμη οθόνη των οχτώ ιντσών που συνδυάζεται με το σύστημα COMAND και το νέο πιο sport τριάκτινο τιμόνι.

Παράλληλα, εμπλουτισμένες είναι και οι gadget επιλογές με τη δυνατότητα σύνδεσης τηλεφώνου μέσω Bluetooth συνδυαστικά με High Definition Voice σύστημα για καλύτερη ποιότητα συνομιλιών να ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, ενώ αναβαθμισμένες είναι και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Mercedes connect me, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ελέγχου ορισμένων παραμέτρων του αυτοκινήτου από απόσταση μέσω διαδικτύου.

auto.in.gr

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024