Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 508 2015: Γαλλικός εξευγενισμός

Peugeot 508 2015: Γαλλικός εξευγενισμός

Το γαλλικό μοντέλο ανανεώνεται και εναρμονίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Peugeot, προσφέροντας μια συνολικά βελτιωμένη και αποδοτικότερη γκάμα κινητήρων αλλά και μια σειρά αναβαθμισμένων στοιχείων σχεδιαστικά και εξοπλιστικά που συντείνουν σε μια πιο upmarket εικόνα.


H γαλλική φίρμα παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του Peugeot 508 η οποία αναβαθμίζεται, ακολουθώντας τα αισθητικά μονοπάτια που χάραξαν τα νέα 108 και 308 ενώ ενσωματώνει στην γκάμα της νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που προσφέρουν καλύτερη σχέση οικονομίας-ισχύος.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το 508 τόσο στην τετραθυρη όσο και στην station wagon εκδοχή του, αποκτά μια μικρότερη γρίλια και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED, ενώ την «όψη» του συμπληρώνει ένα πιο επίπεδα «γραμμένο» καπό.

Στο πίσω τμήμα οι αλλαγές είναι λιγότερο έντονες, ωστόσο προφυλακτήρας και φωτιστικά σώματα έχουν περάσει ξανά από τα σχεδιαστήρια της Peugeot συντείνοντας στη συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα του γαλλικού μοντέλου.

Βελτιωμένο είναι και το εσωτερικό το οποίο αν και παραμένει οικείο, διαθέτει υψηλότερης ποιότητας υλικά αλλά και έναν πλουσιότερο και επικαιροποιημένο -σύμφωνα με τις αντίστοιχες εξελίξεις στη γαλλική φίρμα- εξοπλισμό που, επιπλέον, απλουστεύει το χειρισμό των περιφερειακών λειτουργιών.

Έτσι, στα νέα στοιχεία του θαλάμου συγκαταλέγεται μια οθόνη επτά ιντσών για τη διαχείριση του συστήματος infotainment και η οποία, παράλληλα, προσφέρει πρόσβαση στο Peugeot Connect Apps.

Αυτό με τη σειρά του μπορεί να παράσχει πληροφορίες για στοιχεία όπως ο καιρός, η κίνηση, οι χώροι στάθμευση, οι τιμές των καυσίμων κτλ, ενώ ταυτόχρονα η συγκέντρωση των λειτουργιών του infotainment στην οθόνη απλοποιεί τόσο τη σχεδίαση, απαλλάσσοντας από πλήθος διακοπτών όσο και διευκολύνει στο χειρισμό τους.

Στα στοιχεία εξοπλισμού του 508 έχει προστεθεί η κλιματισμός τεσσάρων ζωνών, ηχοσύστημα JBL αλλά και head-up display. Παράλληλα, στις νέες αφίξεις που αφορούν τις προαιρετικές επιλογές εξοπλισμού συγκαταλέγονται πλέον κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα ελέγχου και ειδοποίησης για τις τυφλές γωνίες.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην γκάμα κινητήρων, στις νέες αφίξεις, συγκαταλέγεται ο προδιαγραφών Euro 6 νέος κινητήρας με χωρητικότητα 1,6 λίτρων και απόδοση 165 ίππων ο οποίος αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα γνωστό αντίστοιχης χωρητικότητας βενζινοκινητήρα των 156 ίππων.

Ο παραπάνω κινητήρας διαθέτει σύστημα Stop&Start και μπορεί να συνδυαστεί είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με ισάριθμων σχέσεων, αυτόματο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Peugeot, παρά την επιπλέον ισχύ που προσφέρει ο συγκεκριμένος κινητήρας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ξεκινούν πλέον από τα 131 γρ./χλμ. έναντι 144 γρ./χλμ. στην μέχρι σήμερα γνωστή βενζινοκίνητη έκδοση.

Όσοι ωστόσο αναζητούν κάτι με ακόμα χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στις diesel εκδόσεις του νέου 508 συγκαταλέγεται η BlueHDi 150 με κινητήρα 2,0 λίτρων και απόδοση 150 ίππων.

Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων η συγκεκριμένη πετρελαιοκίνητη έκδοση υπόσχεται εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 105 γρ./χλμ. τόσο για την τετράθυρη όσο και για την station wagon εκδοχή αμαξώματος του 508. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διατίθεται και σε εκδοχή ισχύος 180 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων εκλύοντας 111 χλμ./γρ. διοξείδιο του άνθρακα.

Από την γκάμα του ανανεωμένου 508 δεν λείπει, φυσικά, η γνωστή υβριδική έκδοση HYBRID4 η οποία επίσης έχει βελτιωθεί προσφέροντας ακόμα χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Έτσι, η τεχνολογία HYbrid4 η οποία συνοψίζεται στη συνεργασία ενός δίλίτρου diesel 163 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 37 ίππων, στην περίπτωση του ανανεωμένου 508 προσφέρει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 85 γρ./χλμ. μέγεθος που αντιστοιχεί σε κατανάλωση 3,3 λίτρων/100 χλμ, ενώ εξασφαλίζει παράλληλα και τη δυνατότητα τετρακίνησης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός από την τετράθυρη και την station wagon έκδοση αμαξώματος, το ανανεωμένο 508 θα διατίθεται και στην RXH η οποία αποτελεί μια πιο περιπετειώδη εκδοχή της πρακτικότερης έκδοσης και προσφέρεται αποκλειστικά ως υβριδική με το παραπάνω σύνολο.

auto.in.gr

Sports in

Χαμός για Μπαρτζώκα στο «Καραϊσκάκη»: Εμφανίστηκε με κασκόλ του Ολυμπιακού για δηλώσεις και αποθεώθηκε (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βρίσκεται «Γ. Καραϊσκάκης», όπως και όλος ο μπασκετικός Ολυμπιακός, για την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα, και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024