Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ferrari F12 Berlinetta TRS: One-off πρόκληση

Ferrari F12 Berlinetta TRS: One-off πρόκληση

Το τμήμα… ειδικών αποστολών της Ferrari δημιούργησε μια κατά παραγγελία, one-off F12 Berlinetta με επιρροές από την 250 Testa Rossa του ’57 και για την οποία ο ιδιοκτήτης της θα πληρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, 4,2 εκ. δολάρια.

Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε την F12 Berlinetta TRS, μια one-off Ferrari η οποία δημιουργήθηκε από το Special Projects τμήμα του Maranello κατά παραγγελία ενός πελάτη που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταβάλλει για να την αποκτήσει 4,2 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της, η F12 Berlinetta TRS είναι ανοιχτή και φέρει επιρροές από την 250 Testa Rossa του 1957.

Έτσι, η συνολική εντύπωση είναι σαφώς πιο επιθετική από την μέχρι σήμερα γνωστή F12 Berlinetta συνεπικουρούμενου και του νέου αεροδυναμικού πακέτου.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι χαρακτηριστικής σχεδίασης περιμετρικές και σκούρες γυάλινες επιφάνειες να δημιουργούν μια σαφή αντίθεση με το κατακόκκινο χρώμα του αυτοκινήτου ενώ, το κάλυμμα του κινητήρα έχει αντικατασταθεί με διαφανές, αφήνοντας σε κοινή θέα τις κόκκινες, κυλινδροκεφαλές τoυ θηριώδη V12.

Στο πίσω τμήμα έχει διατηρηθεί το μοτίβο T της F12 Berlinetta με τη διαφορά ότι στην TRS είναι εντονότερο με τη συνδρομή και του ανασχεδιασμένου αεροδυναμικού διαχύτη.

Στο εσωτερικό αυτό που ξεχωρίζει είναι η πιο μινιμαλιστική και λιτή προσέγγιση καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έχουν αφαιρεθεί πολλοί διακόπτες όπως τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος του κλιματισμού, των παραθύρων ενώ, αντιστοίχως ισχύει και για τους κεντρικούς αεραγωγούς καθώς και τις παντός είδους θήκες που επίσης έχουν… αποχαιρετίσει.

Αυτό που εξακολουθήσει να υφίσταται είναι το άφθονο δέρμα Alcantara στις επενδύσεις και οι επίσης άφθονες λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Ένα ακόμα στοιχείο που λείπει από την F12 Berlinetta TRS είναι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση (KERS), χωρίς αυτό, όμως, να έχει επιπτώσεις στις επιδόσεις της.

Η F12 Berlinetta TRS εξοπλίζεται με το γνωστό V12 ατμοσφαιρικό σύνολο των 6,2 λίτρων με ισχύ 740 ίππων και 690 Nm ροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο παραπάνω κινητήρας, επιτρέπει, στην μέχρι σήμερα γνωστή, “απλή” F12 Berlinetta να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024