Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ford Edge 2015: Διαβατήριο για την Ευρώπη

Ford Edge 2015: Διαβατήριο για την Ευρώπη

Το Ford Edge αποκαλύπτει τη δεύτερη γενιά του και πρώτη που θα πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο διεκδικώντας, χάρη σε μια σειρά αναβαθμισμένων προδιαγραφών που στοχεύουν στο δίπολο ευρυχωρίας-άνεσης, μια θέση μεταξύ των Ευρωπαίων παικτών στην μεγάλη SUV κατηγορία.


H Ford παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Edge η οποία, θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη, προβάλλοντας μια σειρά στοιχείων που θα αναλάβουν να την οδηγήσουν ψηλά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού ωκεανού, από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Το νέο Edge αξιοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική που «έδωσε» το νέο Ford Fusion/Mondeo, ενώ σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι, υιοθετεί πολλά από τα στοιχεία του ομώνυμου concept που παρουσιάστηκε, το 2013 στην έκθεση του Los Angeles, παρουσιάζοντας μια αρκετά διαφορετική πιο κομψή και πιο αθλητική εικόνα από τον αποκλειστικά αμερικανοτραφή προκάτοχό της.

Στα ενδότερα, την ευρωπαϊκή γκάμα κινητήρων του νέου SUV της Ford που θα πάρει μια θέση πάνω από τα Kuga και EcoSport, αναμένεται να πλαισιώσει ο diesel δίλιτρος Duratorq TDCi κινητήρας σε εκδοχές ισχύος 180 ίππων και 400 Nm ροπής και 210 ίππων και 450 Nm ροπής.

Στην πρώτη περίπτωση, το μικρότερης ισχύος μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, σε μια έκδοση με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 149 γρ./χλμ.

Η ισχυρότερη έκδοση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων PowerShift προσφέροντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 159 γρ./χλμ. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης με σύστημα διαχείρισης ροπής.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά, σύμφωνα με την Ford, η νέα αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με την νέα ανάρτηση, υπόσχεται βελτιωμένη κατά 26% στρεπτική ακαμψία και κατ΄επέκταση, μια πολύ πιο άνετη εμπειρία.

Στον παράγοντα μιας πιο άνετης εμπειρίας οδήγησης και μετακίνησης συντείνει η παρουσία του νέου συστήματος ηλεκτρομηχανικής υποβοήθησης τιμονιού με μεταβλητό λόγο καθώς και οι τεχνολογίες Active Noise Cancellation και Front Split View Camera οι οποίες πραγματοποιούν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο τους με το νέο SUV.

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα ηχομόνωσης το οποίο, παρεμβαίνοντας στη συχνότητα των ηχητικών κυμάτων των εκπεμπόμενων ήχων βελτιώνει τη συνολική εμπειρία στο θάλαμο επιβατών.

Το Front Split View Camera αποτελείται από μια κάμερα, τοποθετημένη στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, με γωνία λήψης 180 μοιρών και η οποία, αναμεταδίδοντας εικόνες στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της ορατότητας σε δύσκολα σημεία αλλά και κατά τη διαδικασία στάθμευσης.

Το τεχνολογικό προφίλ του Edge συμπληρώνει το Hands-Free Tailgate, το gadget που υπόσχεται να σας λύσει τα χέρια, καθώς η θύρα του διαμερίσματος αποσκευών μπορεί να ανοίξει με μια κίνηση του ποδιού, ενώ το σύστημα infotainment επωφελείται από το νέας γενιάς αντίστοιχο σύστημα της μπλε οβάλ φίρμας, SYNC2. Παράλληλα, στον εξοπλισμό του συγκαταλέγονται το θερμαινόμενο τιμόνι καθώς και θερμαινόμενα ή κλιματιζόμενα μπροστά καθίσματα.

Στα συστήματα ασφαλείας του νέου Edge συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες (30 χλμ./ώρα) Active City Stop, το σύστημα ειδοποίησης για τις τυφλές γωνίες Blind Spot Information, το σύστημα αποτροπής ακούσιας αλλαγής λωρίδας, Lane Keeping Aid αλλά και ζώνες ασφαλείας-αερόσακοι.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024