Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW Passat 2015: Άλμα ποιότητας

VW Passat 2015: Άλμα ποιότητας

Mε μικρότερο βάρος, κινητήρες που υπόσχονται περισσότερη οικονομία από ποτέ, μεγαλύτερους χώρους, αυξημένη πρακτικότητα καθώς και μια πλούσια λίστα εξοπλισμού, η όγδοη γενιά του Passat φαίνεται να θέλει να ταράξει τα νερά της κατηγορίας με υψηλότερες και πιο premium βλέψεις.


Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της όγδοης γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου της το οποίο, έχοντας μειωμένο βάρος, νέους κινητήρες καθώς και την τελευταία λέξη συστημάτων της VW σε επίπεδο ασφάλειας, άνεσης αλλά και gadget, υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει, για ακόμα μία φορά, τα όρια της κατηγορίας του.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, η VW έχει ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση, με το νέο Passat, να εκσυγχρονίζει την εικόνα του, ενσωματώνοντας όλα εκείνα τα αισθητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα νεότερα μοντέλα της φίρμας και αποτελούν την στυλιστική υπογραφή των Γερμανών, μένοντας μακριά από ακροβασίες και σαφή στόχο, η σχεδίαση να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα τη χρήση και τους σκοπούς του αυτοκινήτου.

Υπό αυτό το σκεπτικό, οι μηχανικοί της VW μείωσαν το βάρος του τετράθυρου Passat έως και κατά 85 κιλά με την ελαφρύτερη εκδοχή του να ξεκινά πλέον από τα 1.312 κιλά χωρίς όμως να αλλοιώσουν ριζικά τις αναλογίες του, οι οποίες, επιπλέον, με τη συνδρομή και ενός μεγαλύτερου μεταξονίου, καταφέρνουν να προσφέρουν περισσότερη άνεση και πρακτικότητα.

Έτσι αν και το νέο –τετράθυρο- Passat έχει μειώσει κατά δύο χιλιοστά το συνολικό μήκος του το οποίο φτάνει, πλέον, τα 4,76 μέτρα, το μεταξόνιό του ακολουθεί αντίθετη πορεία, όντας αυξημένο κατά 7,9 εκατοστά, φτάνοντας τα 2,791 μέτρα.

Αυξημένο είναι και το πλάτος (+1,2 εκ.) το οποίο φτάνει τα 1,832 μ. ενώ το ίδιο ισχύει και για τα μετατρόχια τα οποία έχουν, επίσης αυξηθεί, κατά 3,1 εκ. μπροστά και κατά 1,4 εκ. πίσω φτάνοντας τα 1,584 μ. και τα 1,568 μ. αντίστοιχα, συντείνοντας σε μια συνολικά αθλητικότερη εικόνα που ενισχύεται και από το μικρότερο κατά έξι χιλιοστά ύψος (1,45 μ.).

Παρά την μικρή διαφοροποίηση στις εξωτερικές διαστάσεις του, το Passat, διαθέτει ένα κατά 21 λίτρα μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ το οποίο φτάνει τα 586 λίτρα στην τετράθυρη έκδοση του μοντέλου. Στην Variant η οποία αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα ο όγκος του διαμερίσματος αποσκευών έχει βελτιωθεί κατά 41 λίτρα ξεκινώντας από τα 650 λίτρα και φτάνοντας, με την αναδίπλωση των καθισμάτων στα 1.780 λίτρα

Παράλληλα με τα σαφή πλεονεκτήματα σε επίπεδο πρακτικότητας, το Passat υπόσχεται να προσφέρει περισσότερο χώρο στο θάλαμο τόσο για τους επιβάτες του μπροστινού όσο και του πίσω καθίσματος.

Τις προδιαγραφές του νέου Passat συμπληρώνει η ανάρτηση η οποία αν και συνεχίζει να αποτελείται από γόνατα MacPherson στον μπροστινό άξονα και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, είναι κατά εννέα κιλά ελαφρύτερη συμβάλλοντας έτσι, καθοριστικά στη γενικότερη δίαιτα του γερμανικού μοντέλου.

Στα νέα στοιχεία του Passat συγκαταλέγονται επίσης τα LED πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία ανήκουν, πλέον στο βασικό εξοπλισμό, ενώ σε ό,τι αφορά τα επίσης LED κεντρικά φωτιστικά σώματα μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα Dynamic Light Assist το οποίο ρυθμίζει αυτομάτως τη δέσμη φωτός ανάλογα με την κυκλοφορία.

Στο στοιχεία του εσωτερικού, αυτό που ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα επιλογής του Active Info Display. Ο λόγος για την TFT οθόνη των 12,3 ιντσών με τις παραμετροποιήσιμες ενδείξεις που έκανε πρεμιέρα στο Audi TT και η οποία αντικαθιστά τα αναλογικά όργανα της κεντρικής κονσόλας.

Τις τεχνολογικές προδιαγραφές του είδους συμπληρώνει το head-up display το οποίο τοποθετείται στην κορυφή του ταμπλό παρέχοντας στον οδηγό όλες τις ζωτικές πληροφορίες.

Το προφίλ του Passat συμπληρώνει μια πλούσια λίστα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων το σύστημα αποτροπής συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες, City Emergency Braking, το συστήματα ειδοποίησης Side Assist και Rear Traffic Alert συνδυαστικά και με το βελτιωμένο σύστημα περιμετρικής όρασης 360 μοιρών.

Περνώντας στις εξίσου πλούσιες επιλογές κινητήρων οι οποίοι φτάνουν τους δέκα, σύμφωνα με την VW, συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου, προσφέρουν περισσότερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%, ενώ, στο σύνολό τους συμβαδίζουν με τις προδιαγραφές Euro 6.

Πρόκειται για σύνολα βενζίνης TSI με σύστημα υπετροφοδότησης και άμεσο ψεκασμό τα οποία θα ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα και τους 125 ίππους φτάνοντας έως και τα 2,0 λίτρα και την απόδοση 280 ίππων. Στις επιλογές πετρελαίου αφετηρία θα αποτελέσει ο TDI των 1,6 λίτρων με 120 ίππους ενώ το δίλιτρο TDI θα επωμιστεί όλη την υπόλοιπη πετρελαιοκίνητη γκάμα καθώς θα διατεθεί σε τρεις εκδοχές ισχύος από 150 έως και 240 ίππους.

Την γκάμα εκδόσεων θα συμπληρώσει και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία συνδυάζει κινητήρα TSI 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 211 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024