Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 2008 DKR: Ο λέων βρυχάται!

Peugeot 2008 DKR: Ο λέων βρυχάται!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου με το οποίο θα συμμετάσχει η Peugeot στο Ράλλυ Ντακάρ της επόμενης χρονιάς αποκάλυψε η γαλλική φίρμα.


Λιγότεροι από έξι μήνες μάς χωρίζουν πριν την εκκίνηση του επόμενου Ράλλυ Ντακάρ και η επιστροφή της Peugeot στον απαιτητικότερο αγώνα αντοχής του πλανήτη εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προσοχή όλων.

Αυτή τη φορά η γαλλική φίρμα έδωσε στο φως της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες για το αγωνιστικών προδιαγραφών 2008, στο αριστερό κάθισμα του οποίου θα βρεθούν οι πολύπειροι Carlos Sainz, Cyril Despres και Stephane Peterhansel.

To Peugeot 2008 DKR, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, διακρίνεται για τη θηριώδη διαδρομή των αναρτήσεών του (460 χιλιοστά) η οποία πρακτικά του επιτρέπει να αναρριχάται ακόμα και σε κάθετες επιφάνειες.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του 2008 DKR είναι οι θηριώδεις τροχοί, οι οποίοι ενσωματώνουν ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον οδηγό μεταβάλλει την πίεση των ελαστικών ανάλογα με το τερέν στο οποίο κινείται.

Εντύπωση προκαλεί και η επιλογή της Peugeot να μην εξοπλίσει το 2008 DKR με κάποιο σύστημα τετρακίνησης, επενδύοντας στο περιορισμένο βάρος που προκύπτει από την απουσία των απαραίτητων, για την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, μηχανικών μερών.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, το 2008 DKR θα εφοδιαστεί με έναν V6 κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος θα τοποθετείται στο κέντρο και θα αποδίδει με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών 340 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024