Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν το smart fortwo

Όταν το smart fortwo «τρολάρει» τον όγκο

Με αφορμή την επικείμενη αποκάλυψη των fortwo και forfour η smart παίζει λίγο με τις… διαστάσεις.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την παρουσίαση του smart fortwo και forfour τα οποία θα αποκαλυφθούν στις 16 Ιουλίου 2014, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα teaser video που παίζει με τις διαστάσεις του αστικού μοντέλου.

Εκτός από το διασκεδαστικό του πράγματος, σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για τις νέες αφίξεις, το smart fortwo, θα διατηρήσει το μήκος της μέχρι σήμερα γνωστής γενιάς του αυξάνοντας, ωστόσο, σημαντικά το πλάτος του το οποίο θα προσθέσει έως και 10 εκατοστά.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη συνολική ανασχεδίαση των συνθετικών τμημάτων των εξωτερικών επιφανειών ανασχεδιασμένος θα είναι και ο κλωβός ασφαλείας, ή Tridion Cell όπως είναι γνωστός.

Εκτενέστερες αναμένεται να είναι οι αλλαγές του νέου τετραθέσιου smart forfour, το οποίο αναμένεται να περιορίσει το μήκος τους κατά 25 εκατοστά, ενώ θα ακολουθήσει το παράδειγμα του fortwo σε ό,τι αφορά τη θέση του κινητήρα και την μετάδοση της κίνησης.

Εξάλλου, τόσο το νέο forfour όσο και το νέο fortwo θα μοιράζονται το 70% των μηχανικών τους μέρων με τη νέα γενιά του Renault Twingo, στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στoν γαλλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών και την Daimler.

Αυτό, εκτός από τη διάταξη του κινητήρα στο πίσω τμήμα και την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς θα σημαίνει επίσης και την προσθήκη ενός νέου, τρικύλινδρου και υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης απόδοσης 90 ίππων στην γκάμα των smart fortwo και forfour.

Το σύνολο αναμένεται να συμπληρώσει και ένα νέο μηχανικό κιβώτιο ή, προαιρετικά, ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τα οποία και θα αντικαταστήσουν το μέχρι σήμερα γνωστό αυτοματοποιημένο κιβώτιο πέντε σχέσεων των αστικών μοντέλων.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024