Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mazda2 2015: Πρόγευση εξ ανατολής

Mazda2 2015: Πρόγευση εξ ανατολής

H Mazda αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής του Mazda2 στην Ιαπωνία, δίνοντας κάτι παραπάνω από σαφή εικόνα για το νέο μοντέλο που αναμένεται στην Ευρώπη ως τα τέλη του 2015.


Η τέταρτη γενιά του Mazda2 δίνει τα διαπιστευτήριά της μέσω Ιαπωνίας καθώς η Mazda αποκάλυψε την ιαπωνική εκδοχή του ή Demio -όπως ονομάζεται στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το ιαπωνικό supermini- και η οποία, όμως, δεν θα διαφοροποιηθεί, ως προς την εμφάνιση από την ευρωπαϊκή εκδοχή.

Οι Ιάπωνες είχαν ήδη δώσει μια πρώτη γεύση από την νέα γενιά του Mazda2 με το Hazumi Concept που παρουσίασαν στην ελβετική έκθεση τον Μάρτιο και, πλέον, η έκδοση παραγωγής έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνέχεια του σχεδιαστικού κώδικα Kodo στις επιφάνειες του ιαπωνικού supermini.

Στον ίδιο αισθητικό κώδικα υπακούουν και τα Mazda3 και Mazda6 ενώ η αισθητική συνάφεια του supermini με τα μεγαλύτερα Mazda είναι εμφανής και στο εσωτερικό με την απλή σχεδίαση και τις ξεκάθαρες γραμμές.

Προς το παρόν, η ιαπωνική φίρμα δεν έχει αποκαλύψει τις πλήρεις προδιαγραφές του supermini και τις διαστάσεις του ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν πολύ από αυτές του Hazumi concept το οποίο είχε 4,07 μ. μήκος, 1,73 μ. πλάτος, 1,45 μ. ύψος σε συνδυασμό με μεταξόνιο 2,585 μ.

Σε επίπεδο κινητήρων, οι Ιάπωνες περιορίζονται να ανακοινώσουν ότι η νέα γενιά του supermini τους θα εξοπλίζεται με μηχανικά σύνολα τεχνολογίας Skyactiv βενζίνης και πετρελαίου με χωρητικότητα 1,5 λίτρου. Στην περίπτωση του κινητήρα diesel του 1,5 λίτρου δεδομένo θα πρέπει να θωρείται ότι πρόκειται για το νέο Skyactiv-D του 1,5 λίτρου, κάτι που σημαίνει ισχύ 105 ίππων και 250 Nm ροπής.

Τις προδιαγραφές του Mazda2 θα συμπληρώσουν χειροκίνητα αλλά και αυτόματα κιβώτια ενώ το παρών θα δώσει και νέο σύστημα infotainment και διασύνδεσης συσκευών MZD Connect-in.

auto.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024