Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz Vito 2015: Ο πολυπρόσωπος επαγγελματίας

Mercedes-Benz Vito 2015: Ο πολυπρόσωπος επαγγελματίας

Διαθέτοντας όλα τα γνωστά προσόντα των πολλαπλών εκδόσεων αμαξώματος, το νέο Vito επιστρέφει μεγαλύτερο, χρηστικότερο και κατά 20% αποδοτικότερο ενώ προσθέτει στο βιογραφικό του πολυάριθμες πρωτιές στην κατηγορία, σε επίπεδο επιλογών μετάδοσης της κίνησης, ασφάλειας αλλά και όγκου φόρτωσης.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τη νέα γενιά του μεσαίου van της η οποία υπόσχεται περισσότερη ευελιξία και πρακτικότητα από ποτέ, συγκεντρώνοντας, παράλληλα, αρκετές πρωτιές για την κατηγορία του.

Παραπέμποντας σε μια χρηστικότερη εκδοχή της V-Class, το νέο van της Mercedes-Benz, θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος (panel van, Μixto και Tourer -εννεαθέσιο) με διαφορετικό μήκος (4,895 μ., 5,14 μ., και 5,37 μ.), κερδίζοντας, έτσι, 14 επιπλέον εκατοστά, σε μήκος, σε σχέση με τον προκάτοχό του και ανεξαρτήτως αμαξώματος.

Επιπλέον, η νέα του όψη η οποία έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ασφαλείας σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο ατύχημα με πεζό συμβάλλει και σε έναν ιδιαίτερα χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (0,32) ο οποίος, διαδραματίζει το δικό του σημαντικό ρόλο στην συνολική βελτίωση της αποδοτικότητάς του, η οποία φτάνει έως και το 20% σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα, με μέγιστο ύψος 1,91 εκατοστά, ανεξαρτήτως έκδοσης, το νέο Vito δεν προβάλλει περιορισμούς σε χώρους στάθμευσης και χωρίς να συμβιβάζεται σε επίπεδο πρακτικότητας, καθώς προσφέρει όγκο φόρτωσης 1.369 κιλών, μέγεθος, που αποτελεί ορόσημο για την κατηγορία.

Επιπλέον το Vito είναι το πρώτο του είδους του που θα διατίθεται με τη δυνατότητα επιλογής μετάδοσης της κίνησης τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω άξονα, ενώ τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν μια σειρά σαφώς εμπλουτισμένων επιλογών σε ό,τι αφορά την άνεση, αλλά και την ασφάλεια.

Αναλυτικότερα, όλες οι εκδόσεις του Vito διαθέτουν αναβαθμισμένη ανάρτηση με νέα ελατήρια και αμορτισέρ και σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση.

Επιπλέον, στην επιβατική έκδοση Vito Tourer (διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις –Base, Pro και Select) η ανάρτηση προσφέρεται ως standard με πιο μαλακά ελατήρια και ανάλογες ρυθμίσεις αμορτισέρ για καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και περισσότερη άνεση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση του πλαισίου είναι διαθέσιμη ως επιλογή και για τις άλλες δύο εκδόσεις αμαξώματος του Vito, που ωστόσο παραμένουν προσανατολισμένα στα «μεγάλα βάρη».

Όλες οι εκδόσεις διατίθενται με δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, Adaptive ESP, ενώ το αμιγώς επιβατικό Vito Τourer διαθέτει έως και οχτώ αερόσακους, συμπεριλαμβανομένων πλευρικών και θώρακος/λεκάνης για όλα τα καθίσματα, στοιχείο που, επίσης αποτελεί ορόσημο για την κατηγορία.

Τις προδιαγραφές ασφαλείας του Vito συμπληρώνουν το σύστημα Attention Assist το οποίο αξιολογώντας μια σειρά παραμέτρων είναι σε θέση να ανιχνεύσει τυχόν κόπωση του οδηγού, ενώ το παρών, στο βασικό εξοπλισμό, δίνει και το Crosswind Assist το οποίο αντισταθμίζει τον ενδεχόμενο αρνητικό αντίκτυπο των ριπών ανέμου εν κινήσει.

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις, οι εμπροσθοκίνητες εκδόσεις του Vito εξοπλίζονται με τετρακύλινδρο diesel κινητήρα 1,6 λίτρων σε δύο εκδοχές ισχύος 88 και 114 ίππων.

Οι εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, εξοπλίζονται με κινητήρα diesel 2,15 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 136, 163 και 190 ίππων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία έκδοση, (119 BlueTEC με 190 ίππους), είναι η μοναδική στην κατηγορία με κινητήρα προδιαγραφών Euro6.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ως standard για την πλειονότητα των εκδόσεων, ενώ διαθέσιμο ως επιλογή είναι και το αυτόματο κιβώτιο 7G Tronic Plus.

Εξαίρεση αποτελούν οι εκδόσεις 119 BlueTEC και το Vito 4×4 στις οποίες το παραπάνω εφτάρι αυτόματο κιβώτιο αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024