Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar XE 2015: Επαναπροσδιορίζοντας το αλουμίνιο

Jaguar XE 2015: Επαναπροσδιορίζοντας το αλουμίνιο

Η βρετανική φίρμα μετράει αντίστροφα ως παρουσίαση της νέας μικρής τετράθυρης και ταυτόχρονα αποδοτικότερης Jaguar, η οποία, όπως αποκαλύπτουν, θα οφείλει τις ιδιότητες της στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και μάλιστα ενός νέου τύπου του ελαφρού αυτού υλικού σε παγκόσμια πρώτη στους τέσσερις τροχούς.

Οι Βρετανοί προσθέτουν ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που θα συνθέσει την προσωπικότητα της νέας μικρής τετράθυρης Jaguar η οποία φιλοδοξεί να επικρατήσει στη γερμανοκράτουμενη premium κατηγορία των BMW Σειράς 3, Mercedes-Benz C-Class και Audi A4.

Όπως είναι ήδη γνωστό η νέα Jaguar XE θα έχει ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική της φίρμας iQ Al με υψηλή «περιεκτικότητα» σε αλουμίνιο. Το ίδιο θα ισχύσει και για το αμάξωμα το οποίο όπως ανακοίνωσε ο Mark White, στέλεχος της Jaguar με άμεση εμπλοκή στην εξέλιξη του τετράθυρου μοντέλου, θα αποτελείται από αλουμίνιο σε ποσοστό που θα ξεπερνά το 75%.

Αυτό, όπως εξηγεί ο ίδιος «…θα διασφαλίσει το χαμηλότερο δυνατό βάρος συνδυαστικά με την μέγιστη στρεπτική ακαμψία».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για ένα νέο τύπο αλουμινίου υψηλής αντοχής το οποίο φέρει την κωδική ονομασία RC 574 και εξελίχθηκε ειδικά για την μικρή Jaguar ενώ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλωμένο υλικό.

Εκτός από την ανθεκτικότητά του, τα πλεονεκτήματα του σε επίπεδο βάρους, συνδυαστικά και με την νέα γενιά κινητήρων Ingenium θα εξασφαλίσουν στην μικρότερη τετράθυρη Jaguar τον τίτλο της πλέον αποδοτικής της φίρμας.

Οι νέας γενιάς τετρακύλινδροι turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα έχουν χωρητικότητα 2,0 λίτρων, με την αποδοτικότερη επιλογή να υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου κάτω από 4,0 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από τα 100 γρ./χλμ.

Παράλληλα, στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να βρεθεί ένας V8 κινητήρα 550 ίππων ο οποίος θα εξοπλίζει την έκδοση XER-S η οποία αναμένεται σε δεύτερο χρόνο και υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα ενώ το παρών στην γκάμα θα δώσει και ο υπερτροφοδοτούμενος V6 των 3,0 λίτρων της F-Type.

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024