Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BMW X2 2017: To νέο, μικρότερο coupe SUV των Βαυαρών

BMW X2 2017: To νέο, μικρότερο coupe SUV των Βαυαρών

Η BMW ετοιμάζεται να επεκτείνει το ιδιαιτέρως δημοφιλές, όπως έχει αποδειχθεί, σκεπτικό των coupe SUV σε ακόμα μικρότερες διαστάσεις, ετοιμάζοντας μια νέα πρόταση η οποία θα λανσαριστεί ως Χ2 έχοντας ως αφετηρία την νέα πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου UKL1.

Οι Βαυαροί ξέρουν σίγουρα να δημιουργούν προϊόντα niche όπως απέδειξαν με την Χ6 η οποία κατάφερε να καθιερώσει μια νέα κατηγορία και μια αντίστοιχη αγορά την οποία πολλοί δεν φαντάζονταν καν ότι μπορούσε να υπάρξει.

Η πιο πρόσφατη Χ4 αποτέλεσε το επόμενο βήμα του σκεπτικού των coupe SUV αποδεικνύοντας με τη σειρά της ότι το παραπάνω concept μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς και σε μικρότερες διαστάσεις.

Κάπως έτσι και οι Βαυαροί, ετοιμάζουν το επόμενο βήμα τους σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο coupe SUV το οποίο θα έχει ως αφετηρία τη νέα γενιά Χ1.

Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της βαυαρικής φίρμας, το νέο SUV θα ονομάζεται Χ2 και θα διατεθεί τόσο σε τρίθυρες όσο και σε πεντάθυρες εκδοχές.

Όπως και όλες οι νέες «μικρές» των Βαυαρών, έτσι και η Χ2 θα αξιοποιήσει την νέα εμπροσθοκίνητη πλατφόρμα UKL1 την οποία ήδη αξιοποιούν η Σειρά 2 Active Tourer αλλά και η νέα γενιά του MINI Hatchback και που θα αποτελέσει την αφετηρία τόσο της νέας Σειράς 1 όσο και της Χ1.

Ως αποτέλεσμα, τόσο η νέα γενιά των βαυαρικών άσων όσο και Χ2 θα διατεθούν με κίνηση στους μπροστινούς ή και στους τέσσερις τροχούς.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική της Χ2 θα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που διακρίνουν ένα “Sport Activity Coupe”, όπως αποκαλεί η BMW το coupe SUV είδος, διαθέτοντας τους χαρακτηριστικά διογκωμένους θόλους και το έντονο τόξο της οροφής.

Τα τυπικά στοιχεία ενός coupe SUV θα συνδυαστούν με τη νέα εξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα της BMW, ο οποίος έχει δώσει ήδη ένα δείγμα γραφής μέσω του Vision Luxury Concept, ενώ αναμένεται να γίνει σαφέστερος στις επιφάνειες της νέας Σειράς 7.

Όπως και να έχει με την ναυαρχίδα των Βαυαρών, η νέα Χ2 αναμένεται να υιοθετήσει αιχμηρά φωτιστικά σώματα τα οποία θα πλαισιώνουν μια μεγαλύτερη και πιο έντονη γρίλια ενώ την αισθητική της θα συμπληρώσουν οι έντονες πτυχώσεις στο αμάξωμα.

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, η Χ2 θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών με «αποκορύφωμα» ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 ίππους τον οποίο φέρεται να εξελίσσει η BMW και ο οποίος θα εξοπλίζει την Μ έκδοση.

Για εκείνους που δίνουν περισσότερη σημασία στην αποδοτικότητα στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας της Χ2 αναμένεται να βρεθεί ο οικείος από την 218i Active Tourer, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1,5 λίτρου με απόδοση 136 ίππων. Την γκάμα πετρελαιοκινητήρων θα απαρτίζουν μοτέρ 1,5 και 2,0 λίτρων.

Επίσης, με δεδομένο ότι όταν, η BMW σύστηνε την νέα πλατφόρμα UKL1 με την μορφή του Concept Active Tourer, είχε αξιοποιήσει τον παραπάνω turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα του 1,5 λίτρου συνδυαστικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, σε μια plug-in υβριδική έκδοση, κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί, σε δεύτερο χρόνο, με την Χ2.

Η αντίστοιχη plug-in υβριδική έκδοση της Χ2 αναμένεται να προσφέρει τετρακίνηση και αυξημένη αποδοτικότητα με μεγέθη μέσης κατανάλωσης περίπου 2,3 λίτρα/100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο άφιξής της Χ2 το μικρό coupe SUV των Βαυαρών θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα από τη νέα γενιά της Σειράς 1 η οποία θα λανσαριστεί ως ΜΥ 2016.

Auto Express

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024