Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To premium προεκτάσεων, SUV μέλλον της Alfa Romeo

To premium προεκτάσεων, SUV μέλλον της Alfa Romeo

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν δύο πολλά υποσχόμενες SUV προτάσεις, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους με χαρακτηριστικά που θα βάλουν στο στόχαστρο τον –premium- ανταγωνισμό.

Η ιταλική φίρμα προετοιμάζει το μελλοντικό προϊοντικό της portfolio που θα την επαναφέρει δυναμικότερα στο προσκήνιο και το οποίο περιλαμβάνει οχτώ νέα μοντέλα έως το 2018 μεταξύ των οποίων και δύο νέα SUV.

Το πρώτο από τα δύο νέα SUV της ιταλικής φίρμας θα είναι μεσαίου μεγέθους και αναμένεται να λανσαριστεί το 2016, «κατεβαίνοντας» στην κατηγορία των Audi Q5 και BMW X3.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που θα του εξασφαλίσουν μια θέση στην παραπάνω κατηγορία η οποία είναι και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στα premium SUV, το νέο μοντέλο των Ιταλών, θα έχει στη διάθεσή του και μια νέα γενιά κινητήρων οι οποίοι θα του δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις απλές εκδόσεις του γερμανικού ανταγωνισμού αλλά και προτάσεις όπως το Audi SQ5 και η Porsche Macan.

Η Alfa Romeo εξελίσσει ήδη τη νέα γενιά κινητήρων η οποία θα απαρτίζεται από τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα τα οποία θα αξιοποιηθούν από το σύνολο της ολοένα διευρυνόμενης γκάμας της.

Στην κορυφή της νέας γκάμας κινητήρων αναμένεται να βρεθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας βενζίνης με απόδοση που θα φτάνει έως και τους 500 ίππους, ενώ, «επικεφαλής» των μοτέρ πετρελαίου θα τεθεί ένα diesel μοτέρ με πάνω από 350 ίππους που θα επιχειρήσει να φέρει σε δύσκολη θέση εκδόσεις όπως το Audi SQ5.

Το δεύτερο SUV που ετοιμάζει η Alfa Romeo θα είναι αντίστοιχου μεγέθους με το επερχόμενο Volvo XC90, ενώ και τα δύο θα έχουν ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική της φίρμας, η διάταξη της οποίας θα προσφέρει κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η κατανομή του βάρους θα είναι 50/50 προκειμένου τα νέα SUV της Alfa Romeo να προσφέρουν αντιστοίχως δυναμική συμπεριφορά με τα «best off» του ανταγωνισμού.

Επιπλέον, όπως οφείλει μια Alfa Romeo, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο θέμα αισθητικής-σχεδίασης, με τα νέα SUV να προβάλλουν τις αυθεντικά ιταλικές τους καμπύλες -όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες πληροφορίες για την εικόνα τους- έναντι του γερμανικού… τετραγωνισμού, επιχειρώντας, με αυτόν τον τρόπο, να δελεάσουν το κοινό.

Εκτός από τα SUV σχέδιά της, η Alfa Romeo, ετοιμάζει την νέα Giulia η οποία αναμένεται να έχει δώσει δείγματα ως το τέλος του 2015, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθεί στην γκάμα και ένα μεγαλύτερο sedan στα πρότυπα της BMW Σειράς 5.

Παράλληλα, έχει μείνει σε εκκρεμότητα και το κοινό project με την Mazda, και την από κοινού εξέλιξη της νέας γενιάς MX-5 και της αντίστοιχης λογικής, Alfa Romeo Spider το οποίο, ωστόσο, δεν αναμένεται να ευοδωθεί τουλάχιστον, υπό τη σκέπη της Alfa, καθώς ο πληθωρικός κύριος Sergio Marchionne, δήλωσε ότι καμία Alfa Romeo δεν θα κατασκευαστεί εκτός Ιταλίας όσο έχει αυτός τα ηνία του ομίλου.

Έτσι, το συγκεκριμένο project αναμένεται πλέον να υλοποιηθεί υπό την Fiat και να φορέσει τα διακριτικά Abarth.

Auto Express

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024