Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai i20 2015: H εποχή της ωριμότητας

Hyundai i20 2015: H εποχή της ωριμότητας

Μετά τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Hyundai i20, η κορεατική φίρμα συμπληρώνει την εικόνα του δημοφιλούς, στη χώρα μας, supermini, καθώς πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως την επίσημη πρεμιέρα του, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις 2 Οκτωβρίου.

Έχοντας δώσει το στίγμα του μέσω μιας σειράς εικόνων και σκίτσων στα μέσα Αυγούστου, η Hyundai συμπληρώνει το παζλ της προσωπικότητας του supermini της, εν όψει και της επίσημης πρεμιέρας του στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, και τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τo δημοφιλές supermini της ελληνικής αγοράς βασίζεται πλέον σε νέα πλατφόρμα, έχοντας να παρουσιάσει δυναμικότερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αλλά και στοιχεία που μαρτυρούν την ωρίμασή του στο πέρασμα του χρόνου.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα των εξωτερικών αλλά και των εσωτερικών διαστάσεων, καθώς η αύξηση του μεταξονίου κατά 4,5 εκατοστά υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Ειδικότερα, ο όγκος των 320 λίτρων του διαμερίσματος των αποσκευών το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας του και μια ανάσα από τις χωροταξικές «επιδόσεις» των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Παράλληλα με τα σχεδιαστικά-χωροταξικά πλεονεκτήματα της νέας γενιάς του i20, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ποιότητα του εσωτερικού, όπου σύμφωνα με την Hyundai έχουν χρησιμοποιηθεί σαφώς ποιοτικότερα υλικά.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η δήλωση του Christian Loer, product manager της Hyundai Europe «το ταμπλό και οι επενδύσεις στις πόρτες είναι τα πρώτα -μετά το τιμόνι- που αγγίζει ένας δυνάμει αγοραστής, έτσι αυτά πρέπει να είναι καλής ποιότητας και, κυρίως, μαλακά στην αφή».

Αντίστοιχη είναι και η προσέγγιση στο βασικό εξοπλισμό ο οποίος έχει εμπλουτιστεί συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλών, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με οθόνη επτά ιντσών, θύρες USB και AUX, Bluetooth, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, ηλεκτρικούς καθρέφτες, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και τιμόνι με χειριστήρια για το ηχοσύστημα και τις ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας.

Το προφίλ των πλουσιότερων εξοπλιστικά εκδόσεων θα συμπληρώσει η παρουσία των τεχνολογίας LED φωτιστικών σωμάτων μπροστά και πίσω, η πανοραμική ηλιοροφή καθώς και κάμερα οπισθοπορείας.

Τα ποιοτικότερα και πλουσιότερα χαρακτηριστικά του θαλάμου επιβατών σε επίπεδο άνεσης αναμένεται να πλαισιώσουν και οι αντίστοιχες προδιαγραφές ασφάλειας στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία των supermini.

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις το νέο i20 αναμένεται να λανσαριστεί με τις παρακάτω επιλογές οι οποίες, συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα συνολικά βελτιωμένα του χαρακτηριστικά και συστήματα όπως το stop/start θα στοχεύσουν σε ακόμα περισσότερη οικονομία.

Οι εκδόσεις βενζίνης θα ξεκινούν από τον κινητήρα 1,25 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 75 και 84 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με κιβώτιο πέντε σχέσεων ενώ, την ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ένα μοτέρ 1,4 λίτρων με απόδοση 100 ίππων το οποίο θα μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο τεσσάρων σχέσεων. Την πετρελαιοκίνητη γκάμα θα απαρτίζουν σύνολα 1,1 και 1,4 λίτρων με 75 και 90 ίππους, αντίστοιχα τα οποία θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

auto.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024