Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μειώνει ρυθμούς παραγωγής -και- η Lada με φόντο την πτώση στη ρωσική αγορά

Μειώνει ρυθμούς παραγωγής -και- η Lada με φόντο την πτώση στη ρωσική αγορά

Η αγορά αυτοκινήτου στη Ρωσία παρουσιάζει αισθητή κάμψη με φόντο την ουκρανική στρατιωτική κρίση και τις κυρώσεις απο τις δυτικές χώρες, οδηγώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε περιστολή της παραγωγής τους.

Τουλάχιστον 25.000 λιγότερα αυτοκίνητα Lada πρόκειται να παραχθούν τους επόμενους τρεις μήνες σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της AvtoVAZ, θυγατρικής του ομίλου Nissan – Renault, στην οποία ανήκει η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί η θεαματική μείωση της ζήτησης για καινούρια αυτοκίνητα στη Ρωσία που έχει πλήξει και τη Lada, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν κατά 16% στα 220.822 αυτοκίνητα την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014.

Η μείωση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στη χώρα έφτασε στο 23% τον φετινό Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013, αυξανόμενη κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το -17% του Ιουνίου.

Αυτό που τώρα ανησυχεί έντονα την τοπική κυβέρνηση είναι η γενίκευση του φαινομένου καθώς και η General Motors έχει ήδη ανακοινώσει όχι μόνο τη μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιό της κοντά στην Αγία Πετρούπολη, αλλά και την πλήρη επανεξέταση της σχεδιαζόμενης επέκτασής της στη Ρωσία.

Η δυσμενής πορεία της αγοράς αυτοκινήτου αποδίδεται στη συνολική επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας, η οποία επηρεάζεται τόσο από τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΗΠΑ και Ε.Ε. όσο και από την στρατιωτική κρίση στην Ουκρανία, ενώ η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει ήδη την προοπτική παροχής κινήτρων για την απόκτηση καινούριων αυτοκινήτων.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024