Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Leaf 2017: Αλλαγή σελίδας με περισσότερη αυτονομία και νέο στυλ

Nissan Leaf 2017: Αλλαγή σελίδας με περισσότερη αυτονομία και νέο στυλ

Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν τη νέα γενιά του Leaf η οποία θα εστιάσει στην αύξηση της αυτονομίας, αλλά και στην αλλαγή του στυλ του ηλεκτροκίνητου μοντέλου το οποίο θα κινηθεί σε πιο mainstream, αλλά και πιο δυναμικά σχεδιαστικά μονοπάτια


Οι Ιάπωνες εντείνουν τους ρυθμούς εξέλιξης της νέας γενιάς του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Leaf, εστιάζοντας, αφενός, στην αύξηση της αυτονομίας με τη συνδρομή μπαταριών νέας τεχνολογίας, αλλά και, σε μια πιο mainstream εμφάνιση.

Σίγουρα, από την πρώτη εμφάνιση του Leaf, τα πράγματα έχουν αλλάξει στην ευρύτερη ηλεκτροκίνητη κατηγορία σε επίπεδο αυτονομίας, ιδίως όταν, μοντέλα, όπως το Tesla Model S προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ.

Κάπως έτσι και οι ιθύνοντες της Nissan έχουν υποσχεθεί ότι το νέο Leaf θα διαθέτει μπαταρίες υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης με στόχο, η αυτονομία να αυξηθεί από τα 200 χλμ. του μέχρι σήμερα γνωστού Leaf, κοντά στα 300 χλμ. ούτως ώστε το ιαπωνικό μοντέλο με τον τίτλο του πρώτου ηλεκτροκίνητου μαζικής παραγωγής, να αποτελέσει μια ελκυστικότερη και κυρίως, χρηστικότερη πρόταση.

Ωστόσο, αυτή τη φορά και στα πρότυπα των μοντέλων της Tesla, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες από μία εκδόσεις διαφορετικής αυτονομίας, για το Nissan Leaf το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2016.

Μια άλλη παράμετρος που θα χαρακτηρίσει το νέο Leaf είναι η κατά πολύ συμβατικότερη, αλλά και πιο δυναμική σχεδίασή του καθώς, σύμφωνα με την νέα κατεύθυνση της εταιρείας το Leaf δεν θα πρέπει να ξεχωρίζει από ένα τυπικό πεντάθυρο hatchback.

Έτσι, το νέο Leaf αναμένεται να επωφεληθεί από την αισθητική που χαρακτηρίζει όλη την γκάμα της Nissan, διαθέτοντας τη συνήθη όψη που συναντάμε στα ιαπωνικά μοντέλο σε συνδυασμό με επιρροές από τα τελευταία concept cars που έχουν παρουσιάσει οι Ιάπωνες όπως το Friend ME.

Εκτός από την μεγαλύτερη αυτονομία και το νέο στυλ, η Nissan κάνει βήματα προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλήρους δικτύου φόρτισης το οποίο θα συμβάλλει στην διεύρυνση της απήχησης του Leaf, στην Ευρώπη.

Μία από τις λύσεις, ως προς τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής είναι η κοινή χρήση των σταθμών ταχείας φόρτισης της Tesla, όπου τα ηλεκτροκίνητα μπορούν να αναπληρώσουν την πλειονότητα της ενέργειας των μπαταριών του σε μόλις 30 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του Elon Musk, επικεφαλής της Tesla το δίκτυο επεκτείνεται συνεχώς και, σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί ήδη από την επόμενη χρονιά, ενώ όπως έχει τονίσει, θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης του και από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Εξάλλου, χρόνος υπάρχει για τη διευθέτηση του παραπάνω ζητήματος καθώς το νέο Leaf αλλά και ένα νέο sedan μοντέλο της Infiniti με την ίδια πλατφόρμα, θα λανσαριστεί το 2017 οπότε και αναμένεται η νέα γενιά μπαταριών με τις οποίες θα εξοπλίζοντια, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Andy Palmer, στέλεχος της Nissan.

Auto Express

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024