Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι μέτοχοι παραμένουν

Οι μέτοχοι παραμένουν «πιστοί» στη Fiat και στο deal με την Chrysler

Η Fiat ανακοίνωσε ότι το ποσό που θα καταβληθεί στους μέτοχους που επέλεξαν την ρευστοποίηση των μετοχών τους εν όψει της συγχώνευσης με την Chrysler, δεν θα ξεπεράσει το πλαφόν που είχε τεθεί.

Μετά την εξασφάλιση της συγκατάθεσης από τη συνέλευση μετόχων στις αρχές Αυγούστου, για την συγχώνευση με την Chrysler, η Fiat, ξεπερνά και το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του deal, αυτό της ρευστοποίησης των μετοχών εκείνων που δεν ήθελαν να στηρίξουν τη συμφωνία και το οποίο θα μπορούσε να, επιφέρει νέες καθυστερήσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fiat τα χρήματα που θα καταβληθούν στους μέτοχους που, επέλεξαν, σύμφωνα με το νόμο, να ασκήσουν το δικαίωμα ρευστοποίησης των μετοχών τους εν όψει του deal συγχώνευσης με την Chrysler, δεν θα ξεπεράσουν το πλαφόν των 500 εκ. ευρώ που είχε τεθεί από τους Ιταλούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, εφόσον ο όμιλος μεταφέρει την έδρα του εκτός Ιταλίας, οι μέτοχοι της Fiat, έχουν το δικαίωμα να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους.

Σε πρότερο χρόνο, μάλιστα ο Sergio Marchionne είχε δηλώσει ότι αν το ποσό ξεπερνούσε το παραπάνω πλαφόν θα επανεκκινούσε τη διαδικασία συγχώνευσης.

Ωστόσο, πλέον, με φόντο τη νέα εξέλιξη ο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, επεσήμανε «Το γεγονός ότι η πλειονότητα των μετόχων μας έμειναν πιστοί και αφοσιωμένοι στην εταιρεία είναι καθησυχαστικό», συμπληρώνοντας ότι: «η στήριξη των επενδυτών είναι καθοριστικής σημασίας τώρα που προχωράμε στην φάση υλοποίησης ενός σχεδίου που θα βελτιώσει δραστικά την θέση του ομίλου στην αγορά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του προέδρου της Fiat John Elkann o οποίος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Είμαι ευτυχής με το αποτέλεσμα. Τώρα συνεχίζουμε με την ολοκλήρωση του project». Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η διαδικασία συγχώνευσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

auto.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024