Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz Marco Polo 2015: Η πολυτελής πλευρά ενός εξερευνητή

Mercedes-Benz Marco Polo 2015: Η πολυτελής πλευρά ενός εξερευνητή

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα του στο Dusseldorf η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει τις πλήρεις προδιαγραφές του νέου Marco Polo το οποίο, πλέον, μοιράζεται, αρχιτεκτονική και κινητήρες με την οικεία V-Class και με τη συνδρομή των συνολικά βελτιωμένων χαρακτηριστικών του, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την πολυτέλεια στην κατηγορία.


Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την νέα εκδοχή του camper van Marco Polo στην έκθεση Caravan Salon που πραγματοποιείται στο Dusseldorf της Γερμανίας.

Η νέα γενιά του… εκδρομικού μοντέλου έχει την ίδια αφετηρία με την V-Class, διατίθεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετική διαμόρφωση στο εσωτερικό και επιχειρεί να ανεβάσει τις προδιαγραφές πολυτέλειας της κατηγορίας με τη σφραγίδα της Mercedes-Benz.

Μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών συγκαταλέγονται τα δερμάτινα καθίσματα το ξύλινο πάτωμα και οι λεπτομέρειες στο χρώμα της πορσελάνης προκειμένου να δημιουργείται μια αίσθηση φωτεινότητας και επιπλέον ευρυχωρίας. Την εικόνα συμπληρώνουν τα υψηλής ποιότητα πλαστικά σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα που συνδυάζονται με μεταλλικές λεπτομέρειες και ο LED φωτισμός για το εσωτερικό.

Όπως και να έχει με τις επιμέρους λεπτομέρειες της σχεδίασης, την παράσταση στο Marco Polo κλέβει το πίσω κάθισμα το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι –στην περίπτωση πλουσιότερης εξοπλιστικής έκδοσης- και σε τριπλό στην περίπτωση του Marco Polo Activity. Ένα ακόμα κρεβάτι με άνετο στρώμα αφρού φιλοξενείται στο χώρο της pop-up οροφής η οποία είναι διαθέσιμη και με ηλεκτρικό μηχανισμό.

Στην περίπτωση της πλουσιότερης έκδοσης, το εσωτερικό συμπληρώνεται από μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα που διαθέτει ενσωματωμένο ψυγείο όγκου 40 λίτρων, νεροχύτη και δύο εστίες γκαζιού. Παράλληλα η δεξαμενή φρέσκου νερού έχει αυξήσει τη χωρητικότητά της στα 38 λίτρα ενώ αυξημένος είναι και ο όγκος της δεξαμενής απορροής υδάτων.

Την χρηστική εργονομία του εσωτερικού συμπληρώνουν, οι διάφοροι χώροι αποθήκευσης συμπεριλαμβανομένου ενός λειτουργικού ντουλαπιού για τα είδη της κουζίνας, ντουλαπάκια για προσωπικά είδη και ρυθμιζόμενα, αναδιπλούμενα τραπεζάκια.

Στην περίπτωση της βασικής έκδοσης Activity, ελλείψει κουζίνας, το πίσω κάθισμα εκτός από τη δυνατότητα διαμόρφωσης του ως τριπλού κρεβατιού και τη δυνατότητα φιλοξενίας τριών επιβατών, προσφέρει και τη δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσής του διευκολύνοντας την μεταφορά ακόμα και των πλέον ογκωδών αντικειμένων.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, το νέο Marco Polo θα διατεθεί με τετρακύλινδρο diesel 2,1 λίτρων σε τρεις εκδοχές ισχύος -136, 163 και 190 ίππων. Η ισχυρότερη έκδοση 250 BlueTEC θα είναι προαιρετικά διαθέσιμη και με σύστημα τετρακίνησης.

auto.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024