Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC90

Volvo XC90 «First Edition»: On-line παραγγελίες από την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου

"More than a number. It΄s your story". Η φράση αποτυπώνει την σημασία του XC90 First Edition για την Volvo αλλά κυρίως για τους μελλοντικούς του ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν το ασφαλέστερο SUV στον κόσμο.

Μπορεί η παγκόμια παρουσίαση του νέου XC90 να πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Αυγούστου και η επίσημη πρεμιέρα του να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου -στην έκθεση αυτοκινήτου που ξεκινά τότε- στο Παρίσι, ωστόσο η Volvo ανοίγει την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τον κατάλογο των παραγγελιών για 1.927 αριθμημένα XC90 με τα διακριτικά «First Edition».

Ο αριθμός των συγκεκριμένων αυτοκινήτων προέρχεται από το έτος ίδρυσης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Με την ένδειξη «First Edition» να κοσμεί το εσωτερικό και το εξωτερικό αυτών των XC90 αλλά και τα κλειδιά τους, πλαισιωμένη από την αρίθμηση του μοντέλου (π.χ. 62 of 1927), τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα διατίθενται αποκλειστικά σε «Onyx Black» απόχρωση με σαλόνι από μπεζ/καφέ δέρμα Nappa και ξύλινες επενδύσεις από καρυδιά με ιδιαίτερη έμφαση στο φινίρισμά του.

Για τους Σουηδούς η τετρακίνητη αυτή έκδοση είναι «το πετράδι στο στέμμα» του κορυφαίου μοντέλου τους, για αυτό και επέλεξαν να την συνδυάσουν με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο Drive-E κινητήρα βενζίνης που, με τα διακριτικά T6, αποδίδει 320 ίππους αλλά και με τον αντίστοιχης φιλοσοφίας πετρελαιοκινητήρα D5, ισχύος 225 ίππων.

Και οι δύο συνδυάζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο Geartronic οκτώ ταχυτήτων.

Οι οδηγοί των εκδόσεων «First Edition» θα έχουν στην διάθεσή τους σύστημα head-up display, πολυλειτουργικό τιμόνι και τη νέα κάθετα τοποθετημένη, στη κεντρική κονσόλα, έγχρωμη οθόνη αφής 12 ιντσών από την οποία επιτυγχάνεται ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου, περιορίζοντας σε μόλις οκτώ τα κουμπιά που βρίσκονται κάτω από αυτή.

Μέσα από αυτή το XC90 αξιοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά του πακέτου συνδεσιμότητας Volvo On Call, εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά του συστήματος CarPlay της Apple για τον πλήρη έλεγχο των συσκευών της εν κινήσει και μετατρέπεται σε κινούμενο wi-fi hotspot.

Ταυτόχρονα, η αναπαραγωγή του ήχου σε επίπεδο αίθουσας συναυλιών επιτυγχάνεται από το ηχοσύστημα των 1.400 W και τα 19 ηχεία της βρετανικής hi-end φίρμας Bowers & Wilkins.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024