Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Land Rover Discovery Sport 2015: Νέα εποχή

Land Rover Discovery Sport 2015: Νέα εποχή

To Discovery Sport αποκαλύπτεται υποσχόμενο να επαναπροσδιορίσει το δίπτυχο ευελιξίας-ευρυχωρίας στην κατηγορία του συνδυάζοντας τα με την γνώριμη αλλά ανανεωμένη σφραγίδα της Land Rover σε κάθε επίπεδο.


Μετά από πολλαπλά teaser οι Βρετανοί αποκαλύπτουν τη νέα γενιά του Discovery Sport η οποία πρωτοσυστήθηκε μέσω του Discovery Vision Concept και, πλέον, αποκαλύπτεται πλήρως, αποτελώντας το πρώτο μέλος της νέας οικογένειας των Discovery και ενδεικτικό της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει.

Μετεξελίσσοντας στα μέτρα του τις γνώριμες αισθητικές επιταγές που εισήγαγε το Evoque -όπου και βασίζεται- το Discovery Sport, υπόσχεται γενναιόδωρη ευρυχωρία και αυξημένη ευελιξία στο 5+2 εσωτερικό του χωρίς να ξεπερνά το αποτύπωμα μεγέθους των υπολοίπων πενταθέσιων premium SUV της κατηγορίας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Βρετανοί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, Gerry McGovern, ο στόχος και η πρόκληση στη σχεδίαση του εσωτερικού του νέου Discovery Sport ήταν η συνύπαρξη του premium design με τα μέγιστα δυνατά επίπεδα ευελιξίας.

Έτσι, η Land Rover έχει φροντίσει να συνδυάσει, την χωρίς υπερβολές σχεδίαση των εσωτερικών επιφανειών του Discovery Sport με μια σειρά πρακτικών λύσεων, από αποθηκευτικούς χώρους σε όλη την καμπίνα έως τα τέσσερα σημεία φόρτισης των 12V αλλά και οι έξι USB οι οποίες αποτελούν μία από τις διαθέσιμες επιλογές.

Το τεχνολογικό παλμαρέ του Discovery Sport συμπληρώνει το τιμόνι με τα χειριστήρια σε συνδυασμό με TFT οθόνη 5,0 ιντσών όπου εμφανίζονται οι ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας και το καινούριο infotainment με οθόνη οχτώ ιντσών στο κέντρο του ταμπλό το οποίο πλαισιώνεται και από αναλογικούς επιλογείς για τον έλεγχο του συστήματος διζωνικού κλιματισμού. Στις gadget επιλογές του νέου SUV συμπεριλαμβάνονται Wi-Fi, ηχοσύστημα Meridian με 17 ηχεία,

Την ευρυχωρία του εσωτερικού του βρετανικού SUV καλούνται, μεταξύ άλλων, να στοιχειοθετήσουν οι πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης της δεύτερης σειράς καθισμάτων τα οποία εκτός από την αναδίπλωση κατά 60/40 προσφέρουν τη δυνατότητα κύλισής τους προς τα πίσω, δημιουργώντας χώρο που ξεπερνά το 1,0 μέτρο για τα κάτω άκρα των επιβαινόντων.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του, σύμφωνα με τους Βρετανούς το Discovery Sport διαθέτει νέα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα η οποία, εκτός από τα οφέλη σε επίπεδο χώρου, υπόσχεται δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η δυνατότητα επιλογής συστήματος τετρακίνησης, και το σύστημα διαχείρισης ροπής Terrain Response σε συνδυασμό με τα 21,2 εκατοστά απόστασης από το έδαφος και γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας 25, 31 μοιρών 21 αντιστοίχως, φροντίζουν να εξασφαλίσουν στο Discovery Sport τα απαραίτητα off-road χαρακτηριστικά για τα οποία είναι γνωστή η φίρμα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες το Discovery Sport θα διατεθεί αρχικά με δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel. Πρόκειται για τον Si4 δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και τον 2,2 λίτρων diesel με σύστημα stop/start.

Από το 2015 στην γκάμα θα προστεθεί και ένας νέος diesel κινητήρας ο οποίος υπόσχεται εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 119 γρ./χλμ. ενώ σε ό,τι αφορά το σύστημα μετάδοσης, το Discovery Sport θα είναι διαθέσιμο τόσο με το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της ZF όσο και με έξι σχέσεων μηχανικό σε τετρακίνητες αλλά και δικίνητες εκδόσεις.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024