Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Lagonda 2015: Eπαναπροσδιορίζοντας την πολυτέλεια

Aston Martin Lagonda 2015: Eπαναπροσδιορίζοντας την πολυτέλεια

Οι Βρετανοί δίνουν στη δημοσιότητα εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης της υπερπολυτελούς μπερλίνας που θα αναβιώσει τα διακριτικά Lagonda αποκαλύπτοντας τα σχεδιαστικά της χαρακτηριστικά και τις εξωτικές προδιαγραφές που "δικαιολογούν" μια τιμή πώλησης που θα αγγίξει το μισό εκατομμύριο ευρώ.


Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά εικόνων του μελλοντικού κορυφαίου μοντέλου της, που θα αναβιώσει το όνομα Lagonda, ως μία πρόταση για εξαιρετικά λίγους αφού η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 100 «αντίτυπα» ενώ, οι μέχρι τώρα πληροφορίες που αφορούν την τιμή της, κάνουν λόγο για μισό εκατομμύριο ευρώ.

Προς το παρόν, η Lagonda δοκιμάζει τις αντοχές της στη ζέστη της ερήμου του Ομάν, απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες, με στόχο να διανύσει περίπου 22.500 χλμ. εκεί, πριν επιστρέψει στη Βρετανία για να ολοκληρώσει τις δοκιμές εξέλιξης και να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της η οποία δεν αποκλείεται να φιλοξενηθεί στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Αν και η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές προδιαγραφές για την Lagonda, σύμφωνα με πληροφορίες η βρετανική μπερλίνα θα αξιοποιήσει την οικεία πλατφόρμα VH όπου βασίζονται όλες οι σύγχρονες Aston Martin.

Το αμάξωμά της αναμένεται να κατασκευάζεται κυρίως από ανθρακονήματα ενώ στην «καρδιά» της θα βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων, με απόδοση που θα αγγίζει τους 600 ίππους, οι οποίοι με τη συνδρομή αυτόματου κιβωτίου οχτώ σχέσεων, θα μεταδίδονται στον πίσω άξονα.

Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να εξασφαλίζει στη Lagonda τη δυνατότητα να επιταχύνεται από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε λίγο παραπάνω από 4 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024