Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος diesel κινητήρας 3,0 λίτρων με 262 ίππους για το VW Touareg

Νέος diesel κινητήρας 3,0 λίτρων με 262 ίππους για το VW Touareg

Δεδομένου ότι η έναρξη της εμπορικής πορείας του Touareg θα ξεκινήσει σύντομα, η VW έσπευσε να διευκρινίσει τις προδιαγραφές του νέου V6 TDI των 3,0 λίτρων που θα προστεθεί στην γκάμα του ανανεωμένου SUV.

Η ανανεωμένη εκδοχή του Touareg η οποία αποκαλύφθηκε την άνοιξη του 2014 στο Πεκίνο, αναμένεται να ξεκινήσει συντόμως –από τον Οκτώβριο- την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή επικράτεια, διαθέτοντας μια σειρά από ανανεωμένα στοιχεία στα οποία συγκαταλέγεται και ένας νέος κινητήρας TDI.

Ο λόγος για το νέο V6 κινητήρα TDI 3,0 λίτρων ο οποίος αντικαθιστά τον αντίστοιχης χωρητικότητας TDI προσφέροντας περισσότερη ισχύ, αλλά και περισσότερη οικονομία, ενώ, χάρη και σε ένα νέο καταλύτη, πληροί τις προδιαγραφές Euro6.

Αναλυτικότερα, ο νέος V6 αποδίδει 262 ίππους αντί των 245 του μοτέρ που αντικαθιστά, ενώ η τιμή μέσης κατανάλωσης περιορίζεται από τα 7,2 λίτρα/100 χλμ. σε 6,6 λίτρα/100 χλμ. σε συνδυασμό με το οχτώ σχέσεων αυτόματων κιβώτιο. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της αντίστοιχης έκδοσης περιορίζονται σε 174 γρ./χλμ.

Όπως επίσης είχε ανακοινωθεί από την VW κατά την παρουσίαση του στην έκθεση του Πεκίνου, στα νέα στοιχεία του ανανεωμένου SUV συγκαταλέγεται η λειτουργία «coasting» η οποία ουσιαστικά απεμπλέκει το σύστημα μετάδοσης από τον κινητήρα όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού, μια λειτουργία διαθέσιμη μέχρι πρότινος, μόνο στην υβριδική έκδοση του μοντέλου και η οποία προσφέρει επιπλέον οφέλη σε ό,τι αφορά την οικονομία καυσίμου.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024