Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C 350 Plug-in Hybrid 2015: Εξοικείωση με το πληθωρικά plug-in μέλλον

Mercedes-Benz C 350 Plug-in Hybrid 2015: Εξοικείωση με το πληθωρικά plug-in μέλλον

Η γερμανική φίρμα δίνει το στίγμα της πρωτότυπης C 350 Plug-in Hybrid προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι οι αντίστοιχες εκδόσεις μοντέλων της Mercedes-Benz, θα φτάσουν τις δέκα έως το 2017.


Με αφορμή εκδήλωση για την S 500 Plug-in Hybrid, η γερμανική φίρμα έδωσε μια γεύση από την επόμενη plug-in υβριδική προσθήκη στην γκάμα της η οποία θα είναι η αντίστοιχη έκδοση της C-Class.

H C 350 Plug-in Hybrid αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, και παρόλο που η Mercedes-Benz δεν αποκαλύπτει ακόμα τις τεχνικές της προδιαγραφές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να αξιοποιήσει το ίδιο υβριδικό σύνολο με την S 500.

Για την ακρίβεια, αντί του twin-turbo V6 των 3,0 λίτρων που πρωταγωνιστεί στο υβριδικό σύνολο της S 500 Plug-in Hybrid, η C 350 θα εξοπλίζεται με τον οικείο turbo βενζινοκινητήρα των 2,0 λίτρων με απόδοση 211 ίππους ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 82 ίππων.

Το παραπάνω υβριδικό σύνολο αναμένεται να εξασφαλίζει στην C 350 Plug-In Hybrid ηλεκτρική αυτονομία 32 χλμ. αλλά και μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της plug-in υβριδικής S 500 η οποία εμφανίζει μέση κατανάλωση 2,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 65 γρ./χλμ.

Εκτός από την πρώτη γεύση της πρωτότυπης C 350 Plug-in Hybrid, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ola Kallenius, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της γερμανικής φίρμας: «…πρόκειται για την αρχή μιας ευρείας γκάμας plug-in υβριδικών αυτοκινήτων».

«Αρχικά αναμένουμε μονοψήφιο ποσοστό πωλήσεων από τα plug-in υβριδικά, ωστόσο, μέχρι το 2020, θα έχει γίνει διψήφιο», επισημαίνει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι το 2017 θα υπάρχουν δέκα plug-in υβριδικές εκδόσεις στην γκάμα της Mercedes-Benz.

Ωστόσο, σε πρώτη φάση, τα πληθωρικά plug-in σχέδια των Γερμανών δεν αφορούν τις «μικρές» (A, B, CLA και GLA-Class), όπως παραδέχτηκε ο Ola Kallenius.

Όπως και να έχει σε σχέση με τις «μικρές», σύμφωνα με τον Johannes Reifenrath, επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού, στις κοντινές plug-in αφίξεις θα συγκαταλέγονται και diesel plug-in υβριδικές εκδόσεις.

«Θα δούμε πολύ χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 65 γρ./χλμ. στο κοντινό μέλλον. Το επόμενο βήμα είναι τα diesel plug-in τα οποία σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων μπορούν να προσφέρουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από τα 50 γρ./χλμ.», σημειώνει χαρακτηριστικά το στέλεχος της γερμανικής φίρμας.

Auto Express

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024