Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το 2016 το ασύρματο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων από την Mercedes-Benz

Το 2016 το ασύρματο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων από την Mercedes-Benz

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι το ασύρματο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων θα είναι ετοιμοπόλεμο ξεκινώντας από τo 2016 και την S 500 Plug-in Hybrid.


Στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης της S 500 Plug-in Hybrid, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη διετία, θα είναι έτοιμο και το ασύρματο σύστημα φόρτισης το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία απο την κορυφαία plug-in υβριδική πρόταση της φίρμας.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της παραπάνω τεχνολογίας, το ασύρματο σύστημα αποτελείται από δύο πηνία, ένα τοποθετημένο στο πάτωμα του γκαράζ και το οποίο συνδέεται με την παροχή ρεύματος και ένα ακόμα, τοποθετημένο στο αυτοκίνητο, κάτω από το χώρο του κινητήρα.

Η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιείται επαγωγικά χωρίς απτό σημείο επαφής μεταξύ του αυτοκινήτου και του σημείου φόρτισης χάρη στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε ό,τι αφορά την μεταφορά ενέργειας.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης, στην περίπτωση της S-Class Plug-in Hybrid και για την πλήρη πλήρωση των μπαταριών της χρειάστηκαν δύο ώρες.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της διαδικασίας σε ό,τι αφορά το κορυφαίο plug-in υβριδικό μοντέλο των Γερμανών, όταν η S 500 προσεγγίζει το σημείο φόρτισης αυτό αναβοσβήνει, ενώ στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου εμφανίζονται δύο κίτρινες γραμμές που θα καθοδηγήσουν τον οδηγό να ώστε να βρεθεί στο σωστό σημείο.

Όταν τα δύο «σημεία φόρτισης», του αυτοκινήτου και του πατώματος, βρεθούν απέναντι μια άλλη εφαρμογή στην κεντρική οθόνη βοηθά τον οδηγό για την πλήρη ευθυγράμμισή τους, και όταν το σχετικό γραφικό γίνει πράσινο, η φόρτιση ξεκινά αυτομάτως.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συστήματος επαγωγικής φόρτισης, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνεται, είναι απολύτως ασφαλές και δεν επηρεάζει, με παρεμβολές άλλες συσκευές όπως για παράδειγμα οι βηματοδότες, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση που κάποιο κατοικίδιο αποφασίσει να περάσει πάνω από το σημείο φόρτισης.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα ορισμένες παράμετροι που θα πρέπει να διευθετηθούν όπως για παράδειγμα το αυξημένο ύψος των SUV μοντέλων, καθώς οι δύο επιφάνειες είναι καλό να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά αλλά, και η λύση που πρέπει να δοθεί για όσους έχουν ήδη αποκτήσει προγενέστερα μια ηλεκτρική ή plug-in υβριδική έκδοση μοντέλου της φίρμας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι δεδομένου ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης της Mercedes-Benz και της BMW, τα προϊόντα των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών θα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα στα ίδια σημεία, στοιχείο που, μελλοντικά αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην ταχύτερη εξάπλωση ενός αντίστοιχου δικτύου φόρτισης.

Auto Express

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024