Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ford αποκαλύπτει την πλήρη γκάμα του Transit στο Ανόβερο

Η Ford αποκαλύπτει την πλήρη γκάμα του Transit στο Ανόβερο

Η «μπλε οβάλ» φίρμα παρουσιάζει στην έκθεση επαγγελματικών στο Ανόβερο την πλήρη γκάμα του Transit ολοκληρώνοντας την ανανέωση της γκάμας των επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη.


Πάνοπλη η παρουσία της Ford στην έκθεση επαγγελματικών αυτοκινήτων του Ανόβερο όπου παρουσιάζεται η πλήρης γκάμα του Transit.

Έτσι, οι εκδόσεις του επαγγελματικού μοντέλου που διατίθενται πλέον για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την ναυαρχίδα της γκάμας, Transit 2t, τα Custom, Connect και Courier van, περιλαμβάνουν πλέον Chassis Cab με Double Cab και τις extra-long εκδόσεις “Super Jumbo”, καθώς και τα Double Cab-in-Van, Kombi και Kombi Van.

Η πρώτη φάση παραγωγής του νέου Transit έχει ήδη ξεκινήσει την άνοιξη του 2014, και περιλάμβανε τις εκδόσεις Van, Chassis Cab και Minibus ενώ, πλέον, ξεκίνησε και η δεύτερη φάση με την κατασκευή των νέων εκδόσεων με διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων, νέα μήκη πλαισίου, αλλά και σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive.

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά τις προσθήκες της γκάμας:

Η πλήρης γκάμα μοντέλων Transit Chassis Cab περιλαμβάνει Double Cab, το οποίο διαθέτει τη δεύτερη τετραθέσια σειρά καθισμάτων στο βασικό της εξοπλισμό και μπορεί να φιλοξενήσει επτά άτομα και καθώς και τις extra-long εκδόσεις L5 «Super Jumbo» που είναι και τα μεγαλύτερα σε μήκος Transit που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Στις εκδόσεις τους ως μονοκάμπινα (single cab), τα μοντέλα L5 προσφέρουν γενναιόδωρο χώρο φόρτωσης μήκους 5,2 μ. και εμβαδού 11,5 τ.μ. όταν εφοδιάζονται με εργοστασιακή ανοιχτή πλατφόρμα με ανοιγόμενα τμήματα. Με συνολικό μήκος 7,79 μ. ο κύκλος στροφής παραμένει μικρός στα 15,8 μ.

Η πλήρης γκάμα του Transit Chassis Cab διατίθεται σε δύο διαφορετικά μήκη για το μονοκάμπινο – single cab (L1-L5) και τέσσερα για το διπλοκάμπινο – double cab (L2-L5), με μεικτό βάρος από 3,1 έως 4,7 τόνους.

Επιπλέον των εργοστασιακών αμαξωμάτων με ανοιγόμενα τμήματα, οι εκδόσεις προσφέρουν επιλογές για κλειστά και ανατρεπόμενα αμαξώματα ή άλλες εξειδικευμένες λύσεις, από ψυγεία μέχρι κινητά συνεργεία, οχήματα πρώτων βοηθειών ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Τα μοντέλα 350 HD και 470 GVM προσφέρουν εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων (με φρένα) και Μικτό Βάρος Οχήματος με Τρέιλερ (Gross Train Mass) 7,0 τόνων.

Στην γκάμα προστίθενται επίσης οι ευέλικτες εκδόσεις Double-Cab-in-Van και Kombi.

Βασισμένη στο Transit Van, η έκδοση Double-Cab-in-Van μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά άτομα καθώς διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό την τετραθέσια, δεύτερη, σειρά καθισμάτων ενώ διατηρεί παράλληλα ένα γενναιόδωρο και ασφαλή χώρο φόρτωσης.

Το Double-Cab-Cab-in Van διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές αμαξώματος, από το μεσαίο μεταξόνιο L2 με μεσαία οροφή μέχρι το μοντέλο L4 H3 «Jumbo» με μακρύ μεταξόνιο, ψηλή οροφή και χώρο φόρτωσης 10,6 κβ.μ.

Το πίσω τμήμα της καμπίνας επιβατών διαθέτει μεγάλα παράθυρα με επιλογή ανοίγματος προς τα έξω, προς όφελος της αίσθησης άνεσης, ενώ όλα τα καθίσματα εφοδιάζονται με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και προσκέφαλα με ρυθμιζόμενο ύψος.

Για πρόσθετη ασφάλεια, ένα διαχωριστικό με παράθυρο (που πληροί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα DIN και ISO για τη συγκράτηση φορτίων) αποτρέπει την οποιαδήποτε μετακίνηση φορτίων στο χώρο επιβατών.

Επιπλέον επιλογές για την ευέλικτη μεταφορά ατόμων και φορτίων παρέχουν τα νέα Transit Kombi και Kombi Van, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τρεις σειρές καθισμάτων για τη μεταφορά έως και εννέα ατόμων. Αυτά διατίθενται με έγκριση τύπου οχημάτων Ν1 ή Μ1 και με πέντε διαφορετικούς τύπους αμαξώματος από L2 H2 μέχρι το μοντέλο L4 H3 “Jumbo”.

Τις νέες εκδόσεις του Transit συμπληρώνουν οι τετρακίνητες, All-Wheel Drive οι οποίες διατίθενται με ένα μεγάλο αριθμό αμαμαξωμάτων. Παράλληλα, στη νέα εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης οι αντίστοιχες εκδόσεις υπόσχονται βελτιωμένη πρόσφυση, διαθέτουν ως standard ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ενώ το πρόγραμμα AWD Lock Mode, εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή πρόσφυση ακόμα και σε άμμο ή σε χιόνι.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024