Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi TT Sporback Concept: Οι νέες, πρακτικότερες και πεντάθυρες προοπτικές ενός coupe

Audi TT Sporback Concept: Οι νέες, πρακτικότερες και πεντάθυρες προοπτικές ενός coupe

Η Audi έχει ήδη ανακοινώσει ότι η γκάμα του νέου ΤΤ θα περιλαμβάνει ¨"τουλάχιστον τρεις εκδόσεις αμαξώματος" και όπως όλα δείχνουν, έχουμε το πρώτο στίγμα της τρίτης ή και της… τέταρτης.


Μια σειρά εικόνων οι οποίες φέρονται να αποτελούν προπομπό της πρωτότυπης εκδοχής μιας πεντάθυρης πρακτικής εκδοχής του ΤΤ με τα διακριτικά Sportback, είδαν το φως της δημοσιότητας, ανατροφοδοτώντας τη συζήτηση για το νέο μέλος της οικογένειας του ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο concept car ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του στην επικείμενη έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας, δίνοντας μια πρόγευση από την νέα έκδοση αμαξώματος του δημοφιλούς coupe.

Σε ό,τι αφορά τα αισθητικά του χαρακτηριστικά, αν και πρόκειται για σκίτσο, το ΤΤ Sportback δείχνει να φέρει ορισμένες επιρροές από το πρωτότυπο TT 420 Sport Quattro που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2013, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το μπροστινό τμήμα και τον πίσω προφυλακτήρα.

Όπως και έχει σε σχέση με τα επιμέρους σχεδιαστικά στοιχεία, τη σιλουέτα του ΤΤ Sportback διαμορφώνουν το μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος, η μικρότερη καμπύλη του τόξου της οροφής και φυσικά οι τέσσερις πλευρικές πόρτες σε ένα σύνολο που φαίνεται να δίνει μια νέα πρακτική διάσταση στην οικεία δυναμική κομψότητα των γραμμών του Audi TT.

Σε ό,τι αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις της Audi, αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι το νέο ΤΤ θα περιλαμβάνει νέες εκδόσεις αμαξώματος πέρα από τις Coupe και Roadster στην νέα γενιά το.

Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει προσφάτως από τον επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, ωστόσο, η εκδοχή που επικράτησε ήταν ότι η νέα έκδοση αμαξώματος του ΤΤ θα ακολουθήσει τα χνάρια του ΤΤ Offroad Concept, αποτελώντας μια crossover εκδοχή του δημοφιλούς coupe.

Όπως και να έχει, με δεδομένο ότι το ΤΤ έχει ως αφετηρία την εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα MQB, οι προοπτικές τόσο μιας έκδοσης Sportback, με μεγαλύτερο μεταξόνιο όσο και μιας crossover με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος είναι απολύτως υλοποιήσιμες και εφικτές και ενδεχομένως, τελικά, η Audi να προκρίνει και τις δύο.

Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά το ΤΤ Sportback πάρει το πράσινο φως, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των ίδιων κινητήρων με τις Coupe και Roadster εκδόσεις στην γκάμα του, ενώ, σε ό,τι αφορά την θέση μεταξύ των υπολοίπων μοντέλων της φίρμας από το Ingolstadt αναμένεται να κοστολογηθεί ψηλότερα από το Α5 Sportback.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024