Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Audi RS7 Sportback Concept

To Audi RS7 Sportback Concept «oδηγός» για την παραγωγή συστημάτων αυτόνομης οδήγησης

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και, κυρίως, εικόνες και video από τις δοκιμές του RS7 Sportback Concept με σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο, το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου, θα «αντιμετωπίσει» το Hockenheim, αποτελώντας κάτι σαν πρόβα τζενεράλε για την ευρεία παραγωγή αντίστοιχων συστημάτων.


Το «αυτόνομο» Audi RS7 Sportback που θα τρέξει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το φινάλε του DTM, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα αποτελέσει «οδηγό» για την εισαγωγή της αντίστοιχης τεχνολογίας και της εισαγωγής της στα μοντέλα ευρείας παραγωγής.

Το RS7 Sportback Concept θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγωνιστικής οδήγησης στην πίστα του Hockenheim, χωρίς τη συνδρομή οδηγού χάρη σε ένα αντίστοιχο σύστημα που έχει εξελίξει η γερμανική φίρμα.

Όπως σημειώνει η Audi το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης είναι σε θέση να ελέγξει πλήρως όλα τα «νευραλγικά» συστήματα του RS7 Sportback Concept, (σύστημα διεύθυνσης, γκάζι, φρένα, και το οχτώ σχέσεων κιβώτιο tiptronic).

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό αξιοποιούνται μια σειρά δεδομένων που προκύπτουν από τo GPS, κάμερες 3D και ραδιοκύματα, και τα οποία, συνδυαστικά με το απαραίτητο software θα βοηθήσουν το Audi RS7 Sportback Concept να ανταποκριθεί σε μια αγωνιστική διαδρομή, όπως αυτή του Hockenheim αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Audi, οι πρώτες επί τόπου δοκιμές στη γερμανική πίστα έδειξαν ότι το RS7 Sportback Concept θα μπορεί να ολοκληρώσει ένα γύρο, δηλαδή μια διαδρομή 4,57 χλμ. σε περίπου δύο λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.

Επίσης, όπως σημειώνει η Audi η επόμενη δοκιμή θα γίνει στο Nurburgring όπου το RS7 Sportback Concept των 560 ίππων θα επιχειρήσει ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης στην πίστα με τις 154 στροφές και το μήκος των 20,8 χλμ.

Ανεξαρτήτως των αγωνιστικών του εγχειρημάτων το RS7 Sportback Concept θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για το πέρασμα της τεχνολογίας στο «δρόμο» και η οποία επιγράφεται Audi Piloted Driving.

Ήδη η Audi δημοσιοποιεί τις πρώτες εικόνες, αποκαλύπτοντας το πώς θα δείχνει ο κεντρικός πίνακας οργάνων των αυτοκινήτων που θα εξοπλίζονται με αντίστοιχη τεχνολογία.

Το σύστημα θα μπορεί να πάρει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αυτομάτως χάρη σε αισθητήρες και laser που σαρώνουν το δρόμο, όταν αντιληφθεί συνθήκες έντονης κυκλοφορίας, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι η επιτάχυνση και το φρενάρισμα θα εκτελούνται αυτομάτως ενώ το σύστημα θα απεμπλέκεται, επίσης αυτομάτως, όταν ο δρόμος μπροστά ανοίξει.

Παράλληλα, το σύστημα έχει και μια άλλη παράμετρο λειτουργίας, αυτή της αυτόματης στάθμευσης η οποία επιτρέπει στον οδηγό, να βγει από το αυτοκίνητό του και να το αφήσει να παρκάρει μόνο –χάρη στο σαρωτή laser και κάμερες 360 μοιρών- δίνοντάς του απλά την αντίστοιχη εντολή μέσω smartphone.

auto.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024