Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Trion Nemesis 2016: Το αμερικανικό όνειρο των 2.000 ίππων

Trion Nemesis 2016: Το αμερικανικό όνειρο των 2.000 ίππων

Οι Αμερικανοί παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για τον όρο υπεραυτοκίνητο με ένα νέο μοντέλο το οποίο, από το 2016, με τη συνδρομή μια σειράς από προδιαγραφές τόσο εξωτικές όσο και η υπόσχεση για ισχύ 2.000 ίππων, φιλοδοξεί να αποτελέσει την Νέμεση για τα ευρωπαϊκά supercars.


Η νεοσύστατη καλιφορνέζικη εταιρεία Trion Supercars δημοσιοποιεί τα πρώτα στοιχεία για το supercar που ετοιμάζει και το οποίο, από τον Ιανουάριο του 2016, φιλοδοξεί να προβληματίσει τον ευρωπαϊκό, κυρίως, ανταγωνισμό που εκπροσωπείται από ακριβοθώρητα τετράτροχα όπως το Koenigseegg One:1 και η Buggati Veyron.

To Nemesis θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Trion η οποία ιδρύθηκε το 2012, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα εξοπλιστεί με ένα διπλά υπετροφοδοτούμενο κινητήρα V8 με χωρητικότητα 9,0 λίτρων ο οποίος θα του εξασφαλίζει ισχύ 2.000 ίππων.

Η κάτι παραπάνω, από γενναιόδωρη ισχύς θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου οχτώ σχέσεων, ενώ το sprint από 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να συντελείται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν, η Trion δηλώνει ότι η μέγιστη ταχύτητα θα ξεπερνά τα 435 χλμ./ώρα τοποθετώντας τo Nemesis στην ίδια συνομοταξία με το Koenigsegg One με τελική στα 440 χλμ./ώρα και την Bugatti Veyron Super Sports των 431 χλμ./ώρα.

Τις εξωτικές προδιαγραφές του αμερικανοτραφούς supercar θα συμπληρώσει ένα ελαφρύ monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κεραμικά δισκόφρενα και ανάρτηση με οριζόντια αμορτισέρ αλά Lamborghini.

Επίσης, κρίνοντας από τις πρώτες εικόνες, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, στον παράγοντα αεροδυναμική με τη σχεδίαση των επιφανειών του να εγγυάται όσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση του αέρα και τη διόλου διακριτική πίσω πτέρυγα να παράγει αρκετή κάθετη δύναμη ώστε να κρατά το Nemesis στο έδαφος.

Όπως επιβάλει το είδος το Nemesis θα προσφέρει πρόγραμμα οδήγησης με το σαφέστατο, σε ό,τι αφορά το σκοπό του, όνομα «Predator», η ενεργοποίηση του οποίου μεταβάλλει τον εσωτερικό φωτισμό, τις ρυθμίσεις της ανάρτησης προς το αγωνιστικότερο, μειώνοντας παράλληλα την απόσταση από το έδαφος, ενώ ο ήχος της εξάτμισης αποκτά έναν επιθετικότερο τόνο.

Στο εσωτερικό η Trion υπόσχεται τεχνολογία αιχμής και όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός αγωνιστικού cockpit που, ωστόσο, παραμένει μίνιμαλ στο σχεδιασμό. Οι πρώτες εικόνες από το θάλαμο αποκαλύπτουν μία κεντρική οθόνη αφής η οποία -όπως και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου- θυμίζουν McLaren.

Παράλληλα με τα παραπάνω η Trion υποστηρίζει ότι το Nemesis θα είναι και πρακτικό, με το διαμέρισμα των αποσκευών να φιλοξενεί άνετα αποσκευές για το Σαββατοκύριακο και μπαστούνια του γκολφ.

Μια πιο σαφής εικόνα του αμερικανικού supercar αναμένεται τον προσεχή Φεβρουάριο οπότε και θα κατασκευαστούν τα πρώτα πρωτότυπα του μοντέλου.

Auto Express

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024