Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Αpple CarPlay μετατρέπει -προσεχώς- το  iPhone σε τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου

To Αpple CarPlay μετατρέπει -προσεχώς- το iPhone σε τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου

Η Apple κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία που, σε συνδυασμό με το οικείο πλέον, CarPlay, φιλοδοξεί να μετατρέψει το iPhone σε εξ αποστάσεως τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που η Apple σε συνεργασία με ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασε το CarPlay, και πλέον ετοιμάζει το επόμενο βήμα της καταθέτοντας κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας που θα μεταβάλλει το iPhone –σε συνδυασμό με το CarPlay- σε τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου.

Το CarPlay ανέλαβε αρχικά να λύσει τα χέρια των οδηγών με iPhone, κάνοντας παιχνιδάκι τη διασύνδεσή του με το infotainment του αυτοκινήτου, επιτρέποντας την χρήση ορισμένων λειτουργιών του αγαπημένου τους smartphone μέσω της κεντρικής οθόνης του αυτοκινήτου.

Το επόμενο βήμα του CarPlay θα είναι, αξιοποιώντας Bluetooth και τις υπηρεσίες εντοπισμού γεωγραφικής θέσης του iPhone και του αυτοκινήτου, να μπορεί να προσδιορίσει τη θέση του οδηγού σε σχέση με το αυτοκίνητο και να εκτελέσει αυτομάτως ή μη, μια σειρά από λειτουργίες, όπως κλείδωμα, ξεκλείδωμα ή ακόμα και εκκίνηση του κινητήρα.

Η νέα λειτουργία θα μπορεί, επίσης να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό, αλλά και να παραμετροποιήσει ό,τι έχει σχέση με τα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης βάσει των προεπιλεγμένων προτιμήσεων του οδηγού.

Επιπλέον σε ένα μακρινότερο μέλλον και σε συνδυασμό με τη διάδοση συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και με την αντίστοιχη προσαρμογή της νομοθεσίας, είναι πολύ πιθανό η διασύνδεση κινητού τηλεφώνου-αυτοκινήτου να μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο στον οδηγό του ή να αναζητά θέση στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Apple CarPlay πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2014 και προς το παρόν είναι διαθέσιμο και συμβατό με infotainment μοντέλων των Mercedes-Benz, Volvo, Honda, Ferrari και Hyundai, ωστόσο, στο κοντινό μέλλον, τη λίστα θα συμπληρώσουν άλλες 24 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων οι Ford, Peugeot και Land Rover.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024