Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi Q3 & RS Q3 2015: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Audi Q3 & RS Q3 2015: Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Την αναβάθμιση των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, την αύξηση της ισχύος στη κορυφαία έκδοση RS και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των μικρότερων σε ισχύ και κυβισμό κινητήρων έχει να παρουσιάσει το ανανεωμένο Audi Q3.


Στην αναβάθμιση των σχεδιαστικών και μη χαρακτηριστικών του πρώτου συμπαγών διαστάσεων SUV της ιστορία της προχώρησε η Audi.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το ανανεωμένο Q3 δεν έχει να παρουσιάσει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.

Η ανασχεδιασμένη κεντρική εισαγωγή αέρα και ο νέος προφυλακτήρας προσφέρουν στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου ένα δυναμικότερο προφίλ, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλουν την εικόνα του.

Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, με τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED να διατηρούν, παρόλα αυτά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους.

Χαμηλότερη κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα υπόσχονται τα κινητήρια σύνολα που εφοδιάζουν το ανανεωμένο Q3. Αφετηρία για την πολυσύνθετη γκάμα του θα αποτελέσει ο TSI κινητήρας των 1,4 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα ξεκινά πλέον από τους 120 ίππους.

Με 340 ίππους και 450 Nm ροπής επιστρέφει η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου. Χάρη στην αύξηση της ισχύος του TSI κινητήρα των 2,5 λίτρων κατά 30 ίππους, το RS Q3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, αξιοποιώντας την παρουσία του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης «quattro» και του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Η διάθεση του ανανεωμένου Audi Q3 πρόκειται να ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Φεβρουάριο του 2015.

auto.in.gr

Sports in

Σε ρυθμούς τελικού Conference League τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα (pics)

Τα Μέσα Μεταφοράς «ντύθηκαν» στα χρώματα του Conference League με αφορμή τον μεγάλο τελικό της Αθήνας στον οποίο φιναλίστ είναι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024