Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Mirai 2016: Το υδρογονοκίνητο μέλλον… τώρα

Toyota Mirai 2016: Το υδρογονοκίνητο μέλλον… τώρα

Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του πρώτου υδρογονοκίνητου μοντέλου της με την ενδεικτική ονομασία Mirai το οποίο, στα ιαπωνικά, σημαίνει μέλλον.


Πιστή στις υποσχέσεις της των προηγούμενων χρόνων η ιαπωνική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του πρώτου υδρογονοκίνητου μοντέλου της που θα διατεθεί από το 2015 και για το οποίο, οι προσδοκίες είναι ανάλογες με το πρωτοπόρο Prius.

Το Mirai το οποίο σημαίνει μέλλον στα ιαπωνικά θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Ιαπωνία τον προσεχή Απρίλιο, ενώ Ευρώπη και Αμερική θα ακολουθήσουν, από το καλοκαίρι του 2015.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το Mirai αποτελεί ουσιαστικά μια σχεδιαστική μετεξέλιξη του FCV Concept που η Toyota είχε παρουσιάσει πέρυσι ως προπομπό του υδρογονοκίνητου μοντέλου της στην έκθεση του Τόκυο, διατηρώντας τις τυπικές αναλογίες ενός sedan με φουτουριστική αισθητική.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, Mirai έχει αυτονομία 483 χλμ. ενώ η πλήρωση της δεξαμενής υδρογόνου απαιτεί περίπου πέντε λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις το ηλεκτρικό μοτέρ με το οποίο εξοπλίζεται του εξασφαλίζει μέγιστη ισχύ 155 ίππων ενώ, επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε εννέα δευτερόλεπτα και από 40-64 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα.

Τις προδιαγραφές του συμπληρωνει η παροτσία συστημάτων ασφαλείας ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως τα pre-collision, blind spot monitor, lane departure alert, drive start control και αυτόματα φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η Toyota έχουν πραγματοποιηθεί εξαντλητικές δοκιμές σε συνθήκες ακραίου ψύχους και ζέστης -στο Yellowknife του Καναδά και στην Death Valley, αντίστοιχα- καθώς και δοκιμές πρόσκρουσης προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία αλλά και η αντοχή της ανθρακονημάτινης δεξαμενής υδρογόνου σε περίπτωση σύγκρουσης και ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τους επιβαίνοντες.

Στο πλαίσιο της έλευσης του υδρογονοκίνητου Mirai, η Toyota σε συνεργασία με την Air Liquide, παρουσίασε πλάνο επέκτασης της απαιτούμενης υποδομής στις Νοτιανατολικές πολιτείες με την προσθήκη 12 νέων σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου σε Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, New Jersey και Rhode Island.

Σε ό,τι αφορά την αρχική τιμή, όπως ανακοίνωσε η Toyota από την Καλιφόρνια όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Mirai, διαμορφώνεται στα 57.500 δολάρια, ωστόσο, με δεδομένες τις κρατικές ενισχύσεις που ισχύουν για αυτοκίνητα του είδους, σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες αναμένεται να διατεθεί σε τιμές που περιορίζονται έως και σε 44.500 δολάρια.

auto.in.gr

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024