Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Grand Convertible Concept: Ανοιχτή πολυτέλεια

Bentley Grand Convertible Concept: Ανοιχτή πολυτέλεια

Οι Βρετανοί παρουσιάζουν στο Los Angeles ένα νέο ανοιχτό πρωτότυπο με τη συνήθη σφραγίδα πολυτέλειας της Bentley και μελλοντικά -ως έκδοση παραγωγής- συλλεκτική αξία.


H βρετανική φίρμα παρουσιάζει, στο πλαίσιο της έκθεσης του Los Angeles, ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντικά τον αντικαταστάτη της Bentley Azure.

Η Bentley Grand Convertible περιγράφεται από την φίρμα ως «η απόλυτη έκφραση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων» καθώς και ως «πλέον εξελιγμένο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε ποτέ από την Bentley».

Ανεξαρτήτως συστάσεων, σχεδιαστικά το πρωτότυπο μοντέλο παραπέμπει σε μια ανοιχτή εκδοχή της Mulsanne ακολουθώντας την ίδια αισθητική γραμμή με εξαίρεση, βέβαια, την «απώλεια» των δύο πίσω θυρών και της σταθερής οροφής προς όφελος μιας αναδιπλούμενης υφασμάτινης.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται και το χρώμα του αμαξώματος το οποίο επιγράφεται Sequin Blue και το οποίο, συνδυάζεται με το μεταλλικού χρώματος καπό και περίγραμμα του παρμπρίζ, μια απόχρωση την οποία Bentley σχεδίασε για να παραπέμπει στην αίσθηση και την όψη «υγρού μετάλλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος αποχρώσεων κινείται και το εσωτερικό με Sequin Blue ραφές στα δερμάτινα καθίσματα και τη γνωστή υπερ-πολυτέλεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ξύλινο κάλυμμα στο πίσω τμήμα, αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε Bentley.

Την ισχύ του ανοιχτού concept εξασφαλίζει ένας V8 6,75 λίτρων με ισχύ 530 ίππων και 1.100 Nm ροπής ο οποίος, σύμφωνα με την φίρμα, του εξασφαλίζει «γενναιόδωρες επιδόσεις, αντίστοιχες του απαράμιλλου στυλ του».

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής του βρετανικού πολυτελούς concept, ο επικεφαλής της Bentley, W. Durheimer, αναφέρει ότι: «…περιμένουμε με ανυπομονησία την ανταπόκριση του κοινού. Αν είναι θετική, τότε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα παραχθεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό, ως συλλεκτικό κομμάτι».

auto.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024