Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mazda CX-3 2016: Αστική crossover επίθεση

Mazda CX-3 2016: Αστική crossover επίθεση

Οι Ιάπωνες παρουσιάζουν από την Πόλη των Αγγέλων τον εκπρόσωπο τους στην ίσως πλέον δυναμική κατηγορία της Ευρώπης.


Η Mazda εγκαινιάζει από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την έκθεση του Los Angeles, την είσοδό της σε μια πιο δημοφιλή κατηγορία στην Ευρώπη, αυτήν των αστικών crossover η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Με διαστάσεις 4,275 μ. μήκος, 1,765 πλάτος και 1,55 μ. ύψος το CX-3 υπακούει στο γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας “Kodo” υιοθετώντας τα τυπικά χαρακτηριστικά των προτάσεων της φίρμας και ο οποίος μεταφράζεται σε έντονες καμπύλες και πτυχώσεις στις μεταλλικές του επιφάνειες και συνδυάζεται με μια coupe οροφή και τις σχεδόν αδιόρατες σκούρες πίσω κολώνες που συντείνουν σε μια περισσότερο δυναμική σιλουέτα.

Την «όψη» του χαρακτηρίζουν η μεγάλη γρίλια που πλαισιώνεται από αιχμηρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και από τα «διαγώνια» φώτα ημέρας, ενώ την εικόνα του συμπληρώνουν τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και οι λεπτομέρειες από χρώμιο.

Το εσωτερικό του νέου crossover μιμείται τη σχεδίαση του, επίσης πρόσφατου Mazda2, διαθέτοντας τους χαρακτηριστικούς στρογγυλούς αεραγωγούς, λεπτομέρειες από χρώμιο και γυαλιστερό μαύρο πλαστικό σε ό,τι αφορά τις επιφάνειες.

Οι πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις, θα διαθέτουν στον εξοπλισμό τους, την τελευταία εκδοχή του infotainment και του συστήματος διασύνδεσης συσκευών της φίρμας, MazdaConnect με οθόνη επτά ιντσών καθώς και head-up display.

Κάτω από τις επιφάνειες του CX-3 βρίσκεται η τελευταία εξέλιξη του σασί SkyActiv που συναντάμε και στα Mazda2 και 3 ενώ την γκάμα κινητήρων θα πλαισιώσουν οι ομώνυμης τεχνολογίας κινητήρες.

Στην Ευρώπη, όπου το CX-3 αναμένεται από τα μέσα του 2015 και αφού πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, την γκάμα θα αποτελέσουν SkyActiv-G βενζίνης 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 120 και 140 ίππων και ο SkyActiv-D diesel του 1,5 λίτρου.

Εκτός από το standard μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων στις επιλογές, θα συγκαταλέγεται και αυτόματο ισάριθμων σχέσεων, ενώ, στις προαιρετικές επιλογές ανήκει και η τετρακίνηση που συνδυάζεται με το σύστημα διαχείρισης ροπής που πρωτοεμφανίστηκε στο CX-5.

Σύμφωνα με την Mazda για την κατασκευή του Mazda CX-3 έχει χρησιμοποιηθεί κατά 63% χάλυβας υψηλής αντοχής και κατά 29% χάλυβας έξτρα υψηλής αντοχής για την μέγιστη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου και αντοχή.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ, το σκεπτικό ασφάλειας, στο θάλαμο, ακολουθούν οι επιφάνειες όπου ακουμπούν τα χέρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τραυματισμούς.

auto.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024