Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A7 Sportback h-tron quattro concept: Plug-in υδρογονοκίνηση

Audi A7 Sportback h-tron quattro concept: Plug-in υδρογονοκίνηση

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει στο Los Angeles ένα πρωτότυπο Α7 Sportback το οποίο συνδυάζει την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου με την plug-in ηλεκτροκίνηση.


Το πρωτότυπο A7 Sportback που παρουσιάζει η γερμανική φίρμα στο Los Angeles μπορεί να μην διαφέρει οπτικά από την μέχρι σήμερα οικεία έκδοση του μοντέλου, με εξαίρεση τα διακριτικά h-tron quattro, ωστόσο κρύβει πολλαπλές τεχνολογικές ιδιαιτερότητες κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες. Εκεί βρίσκεται ένα μηχανικό σύνολο που συνδυάζει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου με ένα plug-in υβριδικό setup.

To πολύπλοκο μηχανικό σύνολο αποτελείται από ένα σύστημα κυψελών καυσίμου τοποθετημένου κάτω από το καπό, με 300 ξεχωριστές κυψέλες οι οποίες αρκούν για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια τάσης από 230 έως 360 Volt. Το σύστημα ψύχεται τόσο από μια τουρμπίνα που διοχετεύει αέρα στις κυψέλες καυσίμου όσο και από κύκλωμα ψύξης.

Στη λειτουργία κυψελών καυσίμου, το A7 απαιτεί περίπου ένα κιλό υδρογόνου ανά 100 χλμ. κάτι το οποίο, σε ότι αφορά την ενεργειακή του κλάση, το κατατάσσει στην κατηγορία αυτοκινήτων με κατανάλωση καυσίμου 3,7 λίτρα/100 χλμ. Αυτό, σημαίνει επίσης ότι, χάρη στις τέσσερις δεξαμενές υδρογόνου, η αυτονομία του υδρογονοκίνητου Α7 ανέρχεται σε 500 χλμ. Για την πλήρωση των δεξαμενών υδρογόνου απαιτούνται περίπου τρία λεπτά.

Το σύστημα κυψελών καυσίμου συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 8,8 kWh, αντίστοιχη του A3 Sportback e-tron που τοποθετείται κάτω από το πορτ-μπαγκάζ και οι οποίες εξασφαλίζουν στο Α7, ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

Η φόρτισή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την συνδρομή του συστήματος ανάκτησης ενέργειας ή μέσω πρίζας, μια διαδικασία που απαιτεί δύο ώρες (σε δίκτυο τάσης 360 Volt) ή τέσσερις ώρες (σε δίκτυο τάσης 230 Volt).

Τα κινητήριο σύνολο αποτελούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 116 ίππων και 270 Nm ροπής το καθένα τα οποία τοποθετούνται στο μπροστινό και στον πίσω άξονα και μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό, προσφέροντας κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Δεδομένων των πρόσθετων τεχνολογικών του εφαρμογών το βάρος του concept διαμορφώνεται σε 1.950 κιλά, ωστόσο η συνδυαστική ισχύς των 232 ίππων και των 540 Nm ροπής του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 180 χλμ.ώρα

auto.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024