Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα SUV ναυαρχίδα της Opel

Η νέα SUV ναυαρχίδα της Opel

Ένα νέο SUV δρομολογεί η γερμανική φίρμα το οποίο αναμένεται να πάρει μια θέση στην κορυφή της γκάμας λίγο πριν τα τέλη της δεκαετίας.

H Opel, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να λανσάρει ένα νέο SUV μοντέλο το οποίο θα διατεθεί ως το τέλος της δεκαετίας και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της SUV γκάμας της.

To νέο SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στο Russeslheim όπου θα πραγματοποιηθεί επένδυση ύψους 245 εκ. ευρώ για αυτό το σκοπό και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει premium χαρακτηριστικά και θα μοιράζεται κινητήρες με το Insignia.

Επίσης όπως ανακοίνωσε η Mary Barra, επικεφαλής της General Motors όπου και ανήκει η Opel, επιπλέον μισό δισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθούν στα εργοστάσια στο Kaiseslautern, Tychy αλλά και το Russelsheim για την εξέλιξη και παραγωγή νέων κιβωτίων και κινητήρων.

Ωστόσο, το νέο μοντέλο που ανακοινώθηκε δεν θα είναι η μοναδική SUV άφιξη στην γκάμα της Opel. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχη κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και οι νέες γενιές των Meriva και Zafira τα οποία θα «φλερτάρουν» με πιο off-road χαρακτηριστικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος διεκδικώντας μερίδιο από την ολοένα πιο δημοφιλή κατηγορία των crossover.

Όπως και να έχει τα τρία αυτά μοντέλα θα αποτελέσουν μέρος του πληθωρικού portfolio 27 μοντέλων και 17 νέων κινητήρων που έχει ανακοινώσει η Opel για το κοντινό μέλλον.

Ενδεικτική είναι η δήλωση της Mary Barra, επικεφαλής της GM η οποία ανακοίνωσε τις νέες επενδύσεις: «Η Opel είναι στρατηγικής σημασίας για την GM. Ο προϊόντικός μας σχεδιασμός για γκάμα 27 μοντέλων και 17 νέων κινητήρων ξεκίνησε πολύ επιτυχώς και οι νέες επενδύσεις θα βοηθήσουν την φίρμα να λάμψει και πάλι, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της στην Ευρώπη. Επιπλέον, αποτελούν μια ξεκάθαρη ένδειξη της δέσμευσης της GM στις Opel/Vauxhall, στη Γερμανία και στην Ευρώπη».

Auto Express

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024