Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz A 45 AMG: Προσεχώς ισχυρότερη

Mercedes-Benz A 45 AMG: Προσεχώς ισχυρότερη

Μια αγωνιστικών προδιαγραφών, αλλά street-legal εκδοχή της A 45 AMG ετοιμάζουν οι Γερμανοί.

Την πρόθεση της AMG να παρουσιάσει μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της A 45 AMG αποκάλυψε, ο Tobias Moers, επικεφαλής του εσωτερικού βελτιωτικού οίκου της Mercedes-Benz.

H νέα έκδοση της Α 45 AMG θα είναι, ταχύτερη και θα έχει ακόμα πιο “hardcore” προδιαγραφές, ωστόσο δεν αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά Black Series όπως συνηθίζεται για τις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις AMG καθώς η ονομασία αυτή θα περιοριστούν στις δίθυρες coupe εκδόσεις.

«Θα δούμε, ίσως να μην είναι Black Series, μάλλον θα ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Θα ήταν μια ωραία δήλωση από μέρους μας να έχουμε ενός είδους “street fighter car” σε αυτήν την κατηγορία. Έτσι, ίσως δεν χρησιμοποιήσουμε τα διακριτικά Black Series, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ήδη έχουμε κάποιες διαφορετικές ιδέες.

Ο Τ. Moers έχει ήδη αναφέρει ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης του δίλιτρου κινητήρα των 360 ίππων με τον οποίο εξοπλίζεται η Α 45 ΑΜG λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «το VW Golf R 400 των 400 ίππων δεν πέρασε απαρατήρητο».

Με αυτά δεδομένα, η A 45 AMG “street fighter” αναμένεται να προσφέρει ακόμα περισσότερη ισχύ, αλλά και να έχει χαμηλότερο βάρος χάρη και σε ένα σπαρτιάτικο εσωτερικό.

Τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσουν τα μεγαλύτερα φρένα, η βελτιωμένη ανάρτηση τα καλύτερα ελαστικά καθώς και ένα bodykit που θα της εξασφαλίζει περισσότερη κάθετη δύναμη, προκειμένου η πιο “hot” ΑΜG 45 AMG να παραμείνει καρφωμένη στην άσφαλτο, με δεδομένο και ότι υπόσχεται να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από την AMG GT.

Αν και οι παραπάνω προδιαγραφές είναι αρκετές για να αυξήσουν την αδημονία, η street legal αγωνιστική A 45 AMG αναμένεται να δώσει σημεία ζωής λίγο πριν την αντικατάσταση του μοντέλου σε τρία με τέσσερα χρόνια από τώρα.

Ο λόγος, όπως σημειώνει ο T. Μoers είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού: «Προκειμένου ένα τέτοιο αυτοκίνητο να πληροί τις προδιαγραφές μας, χρειάζεσαι αρκετούς μηχανικούς και, προς το παρόν, οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό βρίσκονται στο όριο καθώς υπάρχει το λανσάρισμα της GT S και της C 63 ΑΜG καθώς και εκκρεμότητες που έχουν σχέση με ανανεώσεις και αντικαταστάσεις μοντέλων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ήδη πολλή δουλειά».

Auto Express

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024