Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι νέα μοντέλα έως το 2017 υπόσχεται η Suzuki

Έξι νέα μοντέλα έως το 2017 υπόσχεται η Suzuki

Δύο εκπροσώπους για τις κατηγορίες των city cars, των supermini και των μικρομεσαίων ετοιμάζει η Suzuki σε ορίζοντα τριετίας, μεταξύ των οποίων και δύο ολοκαίνουρια μοντέλα.

Την πρόθεσή της να εμπλουτίσει την γκάμα της με έξι νέες αφίξεις ανακοίνωσε η Suzuki δια στόματος του επικεφαλής πωλήσεων και marketing της φίρμας, Dale Wyatt.

«Το σχέδιο είναι να παρουσιάσουμε δύο καινούρια μοντέλα για τις κατηγορίες των αυτοκινήτων πόλης, των supermini και των μικρομεσαίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το ένα θα είναι πιο ορθολογικό και το άλλο θα είναι πιο συναισθηματικό αυτοκίνητο», εξηγεί το στέλεχος της Suzuki για το σκεπτικό της διπλής άφιξης σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι νέες αφίξεις θα ξεκινήσουν από το 2015 με τις δύο πρώτες να είναι ήδη οικείες, καθώς πρόκειται για το νέο Vitara και το αστικό Celerio, ωστόσο, αυτές που πραγματικά αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση είναι αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το 2016.

Ο λόγος για ένα νέο μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί δίπλα στο Swift και το οποίο, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο D. Wyatt, «θα προσφέρει μια απάντηση σε όλα τα επιχειρήματα που υπάρχουν για να μην αγοράσει κανείς το Swift που, με τη σειρά του, έχει να κάνει περισσότερο με τον οδηγό». Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο της Suzuki αναμένεται να προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία τόσο στο θάλαμο όσο και στο πορτ-μπαγκάζ, διεκδικώντας μια θέση στην κατηγορία του Honda Jazz.

«Θα είναι πολύ άνετο, θα έχει αυξημένο ύψος και σε αντίθεση με το Swift η έμφαση δεν θα είναι στο δυναμισμό του», σημειώνει το στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας σημειώνοντας παράλληλα ότι το νέο μοντέλο θα είναι και κατά 90 κιλά ελαφρύτερο από το Swift.

Όπως και να έχει το νέο ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να δώσει τα διαπιστευτήριά του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2015 όπου θα το δούμε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο.

Επόμενο στο καλεντάρι της Suzuki είναι ένα νέο city car το οποίο όμως θα υιοθετήσει ένα πιο τολμηρό design από το Celerio, ενώ θα δίνει λιγότερη έμφαση στους διαθέσιμους χώρους.

Ο D. Wyatt το χαρακτηρίζει ως ένα «funky αυτοκίνητο πόλης που δεν θα έχει όμοιό του στην κατηγορία ή και κατηγορία από μόνο του» και το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο του 2015 με την προοπτική να λανσαριστεί από το 2016.

Πέρα από τις δύο ολοκαίνουριες αφίξεις ο D. Wyatt επιβεβαίωσε ότι η Suzuki έχει προγραμματίσει το νέο Swift για το 2017 και το οποίο θα διαθέτει έναν ακόμα πιο sport και δυναμικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο Swift θα διαθέτει πιο νεανικά χαρακτηριστικά ενώ, όπως σημειώνει θα υπάρξει και μια ισχυρότερη Swift Sport έκδοση η οποία θα εξοπλίζεται με turbo κινητήρα 1,6 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά την έκτη επικείμενη άφιξη στην γκάμα της Suzuki η οποία έχει προγραμματιστεί επίσης για το 2017, αν και το στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας δεν διευκρίνισε την ταυτότητά του, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς Jimny.

Auto Express

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024