Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας στα μοντέλα Toyota από το 2015

Νέες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας στα μοντέλα Toyota από το 2015

Οι Ιάπωνες παρουσιάζουν τα τεχνολογικά «πακέτα» ενεργητικής ασφαλείας που, από το 2015, θα ενσωματώνονται στον εξοπλισμό των νέων μοντέλων της προσφέροντας μια συνολική αλλά και προσιτή προσέγγιση.

Η ιαπωνική φίρμα συστήνει τα νέα τεχνολογικά «πακέτα» ενεργητικής ασφάλειας που, από το 2015, θα ξεκινήσουν να εντάσσονται στη λίστα εξοπλισμού των νέων μοντέλων της.

Tα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας της ιαπωνικής φίρμας επιγράφονται με τον τίτλο Toyota Safety Sense (TSS) και στοχεύουν στην αποτροπή και στην μείωση των συνεπειών μιας σύγκρουσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για οικεία συστήματα και γνώριμες λειτουργίες που συνεργάζονται παρέχοντας μια συνολική προσέγγιση στον τομέα «ασφάλεια». Τα συστήματα ασφαλείας θα προσφέρονται από την Toyota ως εξοπλιστικά «πακέτα» σε δύο εκδοχές, αναλόγως με την κατηγορία μεγέθους του μοντέλου το οποίο εξοπλίζουν προκειμένου να επιτευχθεί ένα πιο προσιτό προφίλ.

Το πρώτο εξοπλιστικό πακέτο ασφάλειας TSS C θα διατίθεται στα συμπαγών διαστάσεων μοντέλα και περιλαμβάνει Pre-Collision System το οποίο, αξιοποιώντας δεδομένα που προέρχονται από ένα radar με laser αλλά και κάμερα, αρχικά, προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Αν αυτός δεν αντιδράσει, τότε το παραπάνω σύστημα ενεργοποιεί αυτομάτως το σύστημα πέδησης, μειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως και κατά 30 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, με το παραπάνω σύστημα το πακέτο ασφαλείας TSS C περιλαμβάνει σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Alert) και έξυπνα φωτιστικά σώματα τα οποία αλλάζουν αυτομάτως, ανάμεσα σε φώτα πορείας και προβολείς αναλόγως με τις απαιτήσεις φωτισμού και την κίνηση των υπόλοιπων αυτοκινήτων (Automatic High Beam).

Το δεύτερο και πλουσιότερο εξοπλιστικό πακέτο ασφάλειας της Toyota ονομάζεται TSS P και προορίζεται για αυτοκίνητα της μεσαίας και της μεγάλης κατηγορίας περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω συστήματα καθώς και ενεργό cruise control που λειτουργεί βάσει radar αλλά και ένα ενισχυμένο Pre-Colision System το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογία ανίχνευσης επικείμενου ατυχήματος με πεζό.

Παράλληλα με τα παραπάνω συστήματα η Toyota ανακοίνωσε ότι εξελίσσει σύστημα επικοινωνίας car-to-car καθώς και νέα φωτιστικά σώματα πολλαπλών LED τα οποία θα μπορούν να μεταβάλλουν, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο την κατεύθυνση τους και την ένταση της φωτεινότητάς τους αναλόγως με την κίνηση των άλλων αυτοκινήτων και προκειμένου να μην τυφλώνουν τους διερχόμενους και τους προπορευόμενους οδηγούς.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024