Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες συστάσεις της ΒΜW για την plug-in υβριδική Σειρά 3

Οι πρώτες συστάσεις της ΒΜW για την plug-in υβριδική Σειρά 3

Οι Βαυαροί προλογίζουν την παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα της Σειράς 3 παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο πρωτότυπο με συνδυαστική ισχύ 245 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 50 γρ./χλμ.


Η βαυαρική φίρμα δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία για την plug-in υβριδική έκδοση της Σειράς 3 τα οποία αποκάλυψε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις τεχνολογικές καινοτομίες του ομίλου και με όχημα την ανανεωμένη -και καμουφλαρισμένη- εκδοχή του δημοφιλούς premium sedan.

Εκτός από τα εθιμοτυπικά νέα σχεδιαστικά στοιχεία και τις βελτιώσεις που θα φέρει η ανανέωση της, η Σειρά 3 υπόσχεται και μια πρωτόγνωρη εξέλιξη η οποία έγκειται στην συνύπαρξη ενός δίλιτρου turbo βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ και που υπόσχεται αντίστοιχες επιδόσεις με μια εξακύλινδρη έκδοση της 3άρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις συστάσεις η συνδυαστική ισχύς της πρωτότυπης plug-in hybrid Σειράς 3 διαμορφώνεται σε 245 ίππους και 400 Nm ροπής.

Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του αυτόματου κιβωτίου Steptronic εξασφαλίζοντας τιμές κατανάλωσης καυσίμου που περιορίζονται σε 2,0 λίτρα/100 χλμ. μέγεθος που, με τη σειρά του, μεταφράζεται σε μόλις 50 γρ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, η plug-in υβριδική 3άρα έχει τη δυνατότητα ηλεκτρικής λειτουργίας με αυτονομία 35 χλμ. πρόγραμμα στο οποίο μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως και 120 χλμ./ώρα.

Για αυτό –και όχι μόνο για αυτό- είναι υπεύθυνες οι συστοιχίες ιόντων λιθίου που τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ και οι οποίες μπορούν να φορτίσουν μέσω πρίζας σε οικιακό δίκτυο.

Παράλληλα με τα βασικά στοιχεία του αποδοτικού χαρακτήρα της, η BMW Σειράς 3 plug-in hybrid διαθέτει και το σύστημα Driving Experience Control, το οποίο δίνει στον οδηγό, μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προγραμμάτων Comfort, Sport και Eco Pro τα οποία παραμετροποιούν αναλόγως τη λειτουργία του μηχανικού συνόλου και του κιβωτίου αλλά και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024