Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Vs γαλλικής κυβέρνησης με θέμα το diesel

Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Vs γαλλικής κυβέρνησης με θέμα το diesel

PSA/Peugeot-Citroen και Renault απαντούν στην στροφή 180 μοιρών της γαλλικής κυβέρνησης που αποφάσισε να αντιστρέψει την μέχρι τώρα ευνοϊκή της πολιτική προς το πετρέλαιο κίνησης και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Την αστραπιαία αντίδραση, σύσσωμης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκάλεσε η φράση του πρωθυπουργού, Manuel Valls, «λάθος που πρέπει να διορθωθεί» για την πάγια ευνοϊκή, κρατική πολιτική για το diesel, έναντι της βενζίνης, και της παρεπόμενης αντίστοιχης προτίμησης των Γάλλων».

Σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει, ήδη από το 2015, την αύξηση της φορολόγησης στο diesel κίνησης, ούτως ώστε να μειωθεί η απόσταση από την τιμή της βενζίνης αλλά και, σε δεύτερο χρόνο, την παροχή κινήτρων για την αναβάθμιση ή και την αντικατάσταση αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες παλαιάς τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της αύξησης της φορολόγησης του diesel αναμένεται να αποφέρει στα γαλλικά ταμεία έως και 807 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω πρωτοβουλίες εκπρόσωπος της PSA/Peugeot-Citroen ανέφερε ότι «το diesel αποτελεί τεχνολογία κλειδί για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου και την καταπολέμηση κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, η συγκεκριμένη πολιτική φορολόγησης θα θέσει τη Γαλλία σε μειονεκτική θέση έναντι της Γερμανίας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του γαλλικού ομίλου καταλήγει λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση η αύξηση της φορολόγησης στο diesel κίνησης δεν πρόκειται να βελτιώσει την ποιότητα του άερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Renault που εστιάζει, περισσότερο, στην αποτελεσματικότητα του μέτρου και στο γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση επικαλείται λόγους προστασίας του περιβάλλοντος για την αλλαγή πλεύσης στη φορολόγηση του diesel.

«Ο νέος φόρος (στο diesel κίνησης) δεν κάνει το διαχωρισμό ανάμεσα σε νέας τεχνολογίας diesel κινητήρες και παλιάς τεχνολογίας diesel και κατ’ επέκταση, η επιβολή του δεν θα έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Renault.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024