Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη Βρετανία οι πλέον επιθετικοί και αγενείς οδηγοί στον κόσμο

Στη Βρετανία οι πλέον επιθετικοί και αγενείς οδηγοί στον κόσμο

Παγκόσμια έρευνα δίνει αρνητική πρωτιά στη γηραιά αλβιώνα για την επιθετικότητα των οδηγών της, αλλά και σε ακόμα έξι ευρωπαϊκές χώρες που καταλαμβάνουν ισάριθμες θέσεις στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης επιθετικών οδηγών.

Παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η LeasePlan, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, με θέμα τη συμπεριφορά των οδηγών ανέδειξε τους Βρετανούς, ως τους πλέον επιρρεπείς σε επιθετικότητα όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Η έρευνα που αφορά 20 χώρες επικεντρώθηκε σε τρεις κατηγορίες επιθετικότητας εξετάζοντας το κατά πόσο οι οδηγοί έχουν υπάρξει θύματα -ή θύτες- λεκτικής βίας, άσεμνων χειρονομιών αλλά και επιθετικής οδηγικής συμπεριφοράς κλείνοντας το δρόμο σε κάποιον άλλο οδηγό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η χώρα όπου είναι πιθανότερο να «βριστείτε» στο δρόμο είναι η γηραιά αλβιώνα, ενώ το top 10 των χωρών με βάση την επιθετικότητα που εκδηλώνουν –και υφίστανται- όσοι βρίσκονται στο αριστερό κάθισμα του αυτοκινήτου διαμορφώνεται ως εξής.

Επιθετικές/’Ασεμνες χειρονομίες

Λεκτική βία

Πιθανότητα να σας κλείσουν το δρόμο

Μεγάλη Βρετανία

76%

53%

73%

Γαλλία

73%

44%

42%

Τσεχία

70%

40%

72%

Γερμανία

43%

47%

62%

Ινδία

52%

44%

59%

Βέλγιο

60%

32%

48%

Ιταλία

48%

37%

44%

ΗΠΑ

52%

32%

44%

Αυστραλία

52%

34%

40%

Λουξεμβούργο

70%

19%

34%

Σε ό,τι αφορά την αρνητική πρωτιά της γηραιάς αλβιώνας αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα παλαιότερης αντίστοιχης έρευνας οι ίδιοι οι Βρετανοί οδηγοί παραδέχονται σε ποσοστό 85% ότι είναι επιθετικοί όταν βρίσκονται στο τιμόνι.

Εκτός από την πρωτιά της Βρετανίας τη δεύτερη θέση της Γαλλίας και την τρίτη της Τσεχίας ως χωρών με τους πλέον επιρρεπείς σε επιθετική συμπεριφορά οδηγούς, αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι οι περισσότερες θέσεις του top 10 καταλαμβάνονται από ευρωπαϊκές χώρες. Μόνες εξαιρέσεις οι Ινδία, ΗΠΑ και Αυστραλία στις οποίες, ωστόσο μάλλον θα μπορούσε κανείς να βρει ένα ελαφρυντικό εξαιτίας του μεγάλου πληθυσμού των μεγάλων αστικών τους κέντρων αλλά και των μεγάλων αποστάσεων.

Αντιθέτως, μάλλον θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει κανείς τις υψηλές θέσεις που καταλαμβάνουν το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, δύο χώρες που, επιπλέον της μικρής τους έκτασης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως «παράδεισοι» από πλευράς βιοτικού επιπέδου.

Ανεξαρτήτως της κατάταξης, ένας καθοριστικός παράγοντας στην εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς από τους οδηγούς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η ποιότητα του οδικού δικτύου η οποία δείχνει να είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα περιστατικά επιθετικότητας.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η παρατήρηση του Matt Dyer επικεφαλής της βρετανικής LeasePlan «Οι δρόμοι με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα έχουν μεγάλο μερίδιο στην συμπεριφορά των πολυάσχολων οδηγών, συντελώντας σε μεγάλο μέρος σε αυτά τα ανησυχητικά επίπεδα επιθετικότητας».

Auto Express

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024