Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο καινοτομίας EuroNCAP στο Opel Side Blind Spot Alert

Βραβείο καινοτομίας EuroNCAP στο Opel Side Blind Spot Alert

Η ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή δοκιμών πρόσκρουσης επιβραβεύει το σύστημα ειδοποίησης για την κίνηση οχημάτων στις τυφλές γωνίες της Opel.

To βραβείο για νέες προηγμένες εφαρμογές ασφάλειας του EuroNCAP (Euro NCAP Advanced Reward) απέσπασε το σύστημα Opel Side Blind Spot Alert το οποίο σχεδιάστηκε προκειμένου να να προειδοποιεί τους οδηγούς για «κρυμμένους» κινδύνους λόγω της λεγόμενης τυφλής γωνίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί επικουρικά στον οδηγό στις αλλαγές λωρίδων κυκλοφορίας, στις προσπεράσεις ή ακόμα και σε μία στροφή, προειδοποιώντας τον σε περίπτωση παρουσίας αυτοκινήτου στο τυφλό σημείο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η συγκεκριμένη αιτία, της μη ορατότητας λόγω της τυφλής γωνίας είναι υπεύθυνη για το 10% όλων των σοβαρών ατυχημάτων και το 5% των θανάτων από τροχαίο ατύχημα.

«Η διάκριση Euro NCAP είναι μία επιβεβαίωση της στρατηγικής μας να βελτιστοποιήσουμε την ασφάλεια των αυτοκινήτων μας βάσει πραγματικών συνθηκών κυκλοφορίας και σεναρίων σύγκρουσης. Εσωτερικές μελέτες αποκαλύπτουν την συνδρομή του Side Blind Spot Alert στην ενίσχυση της συνολικής ασφάλειας», δηλώνει ο Günther Schmall, υπεύθυνος για την ενσωμάτωση συστημάτων ασφάλειας στο αυτοκίνητο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διάδοση του συστήματος στην ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση όλων των ατυχημάτων με μικρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς σε ποσοστό περίπου 1%».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, το Side Blind Spot Alert που διατίθεται προαιρετικά στα Corsa, Astra, Cascada και Zafira Tourer σαρώνει την περιοχή στα πλάγια του αυτοκινήτου, με τη συνδρομή υπερήχων που εκπέμπονται από τέσσερα σημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλιστικού πακέτου και στο Insignia μόνο που εκεί αντί για υπέρηχους χρησιμοποιούνται radar.

Σε κάθε περίπτωση εάν «το ηλεκτρονικό μάτι» εντοπίσει ένα αντικείμενο σε τροχιά σύγκρουσης όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες από 10 έως και 140 χλμ./ώρα, μία πορτοκαλί ένδειξη εμφανίζεται στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη προειδοποιώντας τον οδηγό.
Σημειώνεται ότι η ένταση φωτισμού της ένδειξης που αξιοποιεί LED είναι υψηλή και η προειδοποίηση είναι ευδιάκριτη ακόμα και στον ήλιο.

Ενδεικτική της χρηστικότητας του παραπάνω συστήματος είναι ότι σε πρόσφατη έρευνα οι ιδιοκτήτες του Opel Insignia δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι με το Side Blind Spot Alert με το 97,2% από αυτούς να μην έχει απενεργοποιήσει ποτέ το σύστημα, το 87% να το θεωρεί απολύτως λειτουργικό ενώ το 82% εξέφρασε την επιθυμία του να το συμπεριλάβει στην λίστα εξοπλισμού ενός νέου αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024