Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώδεκα αυτοκίνητα, επτά «αριστεία», μια πρωτιά και μια έκπληξη στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Δώδεκα αυτοκίνητα, επτά «αριστεία», μια πρωτιά και μια έκπληξη στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Πολυπληθής η συμμετοχή στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP με Ford Mondeo, VW Passat, Opel Corsa, smart fortwo και forfour, ΜΙΝΙ Hatchback, Opel Corsa, Porsche Macan, Subaru Outback, Dacia Logan MCV, ΚIA Sorento και Land Rover Discovery να περνούν από τα αυστηρά κριτήρια της ευρωπαϊκής αρχής δοκιμών πρόσκρουσης.


Πολυσυλλεκτικός ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP ο οποίος περιέλαβε δώδεκα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και η Porsche Macan η οποία είναι η πρώτη εκπρόσωπος της φίρμας που αξιολογείται από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες συμμετοχές o κύκλος δοκιμών περιέλαβε τα Ford Mondeo, VW Passat, Opel Corsa, smart fortwo και forfour, ΜΙΝΙ Hatchback, Opel Corsa, Porsche Macan, Subaru Outback, Dacia Logan MCV, ΚIA Sorento και Land Rover Discovery.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης πάνω από τα μισά από τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν απέσπασαν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστεριών (Ford Mondeo, VW Passat, Porsche Macan, KIA Sorento, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX και Subaru Outback) από τέσσερα αστέρια απέσπασαν τα Opel Corsa, smart fortwo και forfour και MINI Hatchback λόγω των αυστηρότερων προδιαγραφών του EuroNCAP σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας ενώ τρία αστέρια απέσπασε το Dacia Logan MCV σημειώνοντας χαμηλή βαθμολογία (57%) τόσο στην προστασία ενηλίκων επιβατών όσο και στα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας (38%).

Αναλυτικά, οι βαθμολογίες των αυτοκινήτων που συμμετείχαν, στις επιμέρους κατηγορίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ford Mondeo: Το οικογενειακό μοντέλο της μπλε οβάλ φίρμας βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια και απέσπασε 86% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 82% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 66% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε περίπτωση ατυχήματος και με 66% σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

VW Passat:
Την ανώτερη διάκριση των πέντε αστεριών πήρε και το γερμανικό μοντέλο που αξιολογήθηκε με 85% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 87% στην κατηγορία προστασίας των παιδιών, με 66% σε αυτήν της προστασίας πεζών και με 76% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Dacia Logan MCV:
Το μοντέλο της Dacia αξιολογήθηκε με τρία αστέρια καθώς βαθμολογήθηκε με 57% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων και με 38% σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει. Στις κατηγορίες προστασίας παιδιών και πεζών σε ενδεχόμενο ατυχήματος το Logan MCV βαθμολογήθηκε με 75% και 55% αντιστοίχως.

Opel Corsa: Το supermini της γερμανικής φίρμας αξιολογήθηκε με τέσσερα αστέρια αποσπώντας 79% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων 77% στην κατηγορία προστασίας των παιδιών, με 71% σε αυτήν της προστασίας πεζών και με 56% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Side Blind Spot Assist το οποίο ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του Corsa, επιβραβεύθηκε με το βραβείο του EuroNCAP για καινοτόμες εφαρμογές ασφαλείας.

smart fortwo:
το αυτοκίνητο πόλης απέσπασε συνολικά τέσσερα αστέρια σημειώνοντας 82% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 80% σε ό,τι αφορά την προστασία που προσφέρει σε επιβαίνοντες παιδιά, με 56% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και επίσης με 56% σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά συστήματα που διαθέτει.

smart forfour:
τέσσερα ήταν τα αστέρια και για το νέο τετράθυρο και τετραθέσιο smart το οποίο αξιολογήθηκε με 78% για την προστασία που προσφέρει στους ενηλίκους επιβαίνοντες, με 77% σε ό,τι αφορά την προστασία των παιδιών, με 65% στην κατηγορία προστασίας πεζών και 56% για τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

MINI Hatchback: με τέσσερα αστέρια αξιολογήθηκε η νέα γενιά του εμβληματικού μοντέλου της ΜΙΝΙ, σημειώνοντας 79% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 73% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, με 66% για την προστασία πεζών σε πιθανό ατύχημα και 56% για τα συστήματα ασφαλείας.

Porsche Macan: «άριστη» ήταν η πρώτη επαφή της Porsche με το EuroNCAP καθώς η Macan η οποία πήρε τα πέντε αστέρια είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που περνά τις δοκιμές πρόσκρουσης της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής. Οι βαθμολογίες της Macan στις επιμέρους κατηγορίες ήταν 88% για την προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% για την προστασία παιδιών 60% για την προστασία πεζών και 66% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

Lexus NX: Το μικρότερο SUV της Lexus απέσπασε πέντε αστέρια και 82% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και παιδιών, 69% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και με 71% στην κατηγορία συστημάτων ασφαλείας.

Land Rover Discovery Sport:
Πέντε αστέρια πήρε και το βρετανικό SUV το οποίο βαθμολογήθηκε με 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 83% για την προστασία που προσφέρει στους «μικρότερους» επιβάτες, με 69% για την προστασία που προσφέρει στους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος και με 82% για τα πρόσθετα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

ΚIA Sorento:
Την υψηλότερη διάκριση απέσπασε και το KIA Sorento το οποίο αξιολογήθηκε με 90% στην κατηγορία προστασίας επιβατών, με 83% για την προστασία που προσφέρει στα παιδιά επιβάτες, με 67% στην κατηγορία προστασίας πεζών και με 71% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024